Како се справувате со летните горештини?

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
16. Забавете. Летото е време за одмор. Не брзајте, за сè има време! (wasntme)

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Пошто водана во еззероно е ко од бољер, само на Дрим е за разладување. Капење, пливање, дома. И така цел ден...
И нормално, вода пиење...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Пред 19 часот нема излегување од дома,само ептен ако се мора.
на горештиниве но езера ни мора помага,колку и да е телото во вода сепак главата е пак на сонцето :)
Само планина му е мајката ама ако се нема обврски.

Убаво би било да не се брза за никаде и за ништо ама обврските не налагаат така.
Исто и она околу стресовите,не само во лето туку верувам дека при секакви температури секој од нас сака да ги избегнува стресовите,но тоа најмалку зависи од нас.Тоа е човечка реакција на она што не опкружува која тешко се контролира.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
денес сум испил:
2x1.5l Кожуфчанка
2x1.5l Пелистерка
1x1.5l Пепси
само на работа....
дома вотнав сладолед од 2l онака од зафрканција, сега дотолчувам еден златен даб ама не ми оди.

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Пола кило литар? :eek: Па тоа се 2 чаши. Јас без 5-6 литри дневно не можам.

А пошо не сум голем љубител на сонце и не одам на плажа, често преку ден спијам, па навечер шетам или дремам на фб/форум. (wasntme)

Еве га мој човек и ја не сам ти за слнце и за плаже, боље ми е да си спију
онтопик: работи си цел дн клима, седу си по шорц, пију ладну воду и такој терам некако

The_countess

Истакнат Член
10 јуни 2012
441
545
193
30
• 1. Да се почитуваат препораките за однесување при топло време дадени во едукативните материјали за општата популација. Установите (објектите) да се одржуваат студени, а лицата во истите да бидат заштитени од топлина, да останат во ладно и да внесуваат доволна количина на течности.

• 2. Следете ја внатрешната температура на Вашиот објект. Обезбедете барем една студена соба (на пр. соба со клима уред и температура пониска од 25 степени целзиусови). Овозможете пациентите (станарите) да поминуваат во студените делови (обласи, простории) по неколку часа дневно.

• 3. Прашајте го општиот лекар да направи ревизија на клиничкото водење особено на оние лица кои се ризични, како на пример оние со хронични заболувања.

• 4. Следете го внесувањето на течности, нудете (служете) безалкохолни и незасладени пијалоци.

• 5. Следете ја телесната температура, пулсот, крвниот притисок и хидратацијата.

• 6. Внимателно внимавајте на рани знаци на топлотни болести и започнете соодветен третман.

• 7. Информирајте го и обучете го персоналот. По потреба зголемете го нивниот број.

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Исто така, помагајте им и на уличните животни со редовно оставање на канчиња со свежа вода пред вашиот дом. Врелината може да биде смртоносна како за луѓето, така и за животните.
552528.jpg

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Никако.Неможам да дишам од што ми е жешко.Ноќта неможам ни да спијам па затоа или си лежам на тераса или пак седам на пц.А дента,Господ нека ми е напомош :D

Careforwhat

Полноправен Член
2 март 2013
41
34
18
Едноставно,со КЛИМА и многуууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу вода :D