Meh, еднаш после повеќемесечно барање и епопеи да се најде еден лек од иноземство кој беше преку потребен, кога стигна конечно, пакетчето беше незграпно залепено со селотејп и фалеше едната кутија од двете, на царина или во пошта го отвориле и го украле. Не сакам ни да се присетувам на убиствениот гнев кој го имав тогаш и еден од ретките моменти кога не би се мислел да посегнам по животот на оние кои посегнуваат по нечие здравје. До каде треба да е заебана работата за да крадеш лекови од пратка бе?
Без разлика дали бил хунза или качак во прашање, се надевам дека навистина ќе имаат потреба од лекот, и тоа за нивното посрано потомство кое ги носи фекалните гени во себе.
Искрено...
Тоа беше само капка во морето која само ја зацврсти одлуката припадниците на етничките заедници да ги нарекувам со погрдни имиња и евентуалното нечие обраќање кон мене како `македонец` да го сметам за ужасна навреда. Не дека имав некој етнички филинг за припадност и до тогаш ама од тогаш ми е непријатно такво етикетирање.
Извесно е дека за една декада горе долу, ваквата бесцелна творба од држава ќе престане да постои угушена во долгови, корупција, клептократија и сеопшта тупост и ветувам дека каде и да сум, ќе дојдам да се измочам на остатоците на истата.