Работев како „новинар“ (freelancer) речиси два месеци. Работата на почеток е напорна, додека влезеш во чекор; потоа си тече едноставно, па за 4 часа можеш да напишеш 5 текста на англиски јазик на случајна тема. Сепак ми одземаше време повеќе отколку што имав и ја напуштив опцијата.
Сега почнав со SFI. Работи на принципот на мрежен маркетинг (барем девојките што се занимавале со продавање од Орифлејм би знаеле
). Не бара многу време, ни труд. Вложувања во бизнисот не се потребни. Работата е премногу едноставна иако на прв поглед е повеќе од сложена. Искрено, сеуште не сум почнала да заработувам, но ми изгледа како интересен систем, во кој структурата се крепи постојано и на крајот, сите заработуваат, макар и после 2-3 месеци да стигне исходот. Дневно трошам не повеќе од 30 минути, што ми е многу важно - и да не заработам веднаш, не сум потрошила многу време залудно.
http://www.sfi4.com/14178957/FREE
Со преминување на нивоата нагоре, под тебе се зачленуваат почетници, тие напредуваат, по нив други... а на крај се стигнува до целта на промовирање на интернет продавница TripleClicks, каде може да купува и да продава секој.