Избор на нов админ

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
А што ќе им фали на Кисербој и Коста рецимо? Ќе научат. :D

Лишка не можам да ја одбијам. Ако ептен не сака друг никој, можам да му помагам дури да се најде некој поадекватен. Бар за непреведените делови и не-толку-технички работи. И i ќе си додадам конечно на титулава. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com

Лишка не можам да ја одбијам. Ако ептен не сака друг никој, можам да му помагам дури да се најде некој поадекватен. Бар за непреведените делови и не-толку-технички работи. И i ќе си додадам конечно на титулава. :D
Ти сакаш да бидеш В.Д. Админ? :D

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
А што е В.Д. Админ? :sram
На нет ми дава Venereal Disease...ваљда не е тоа. :D
Хаххахаххха, не знам на англиски како е :)
За В.Д. (ВеДе) директор немаш слушнато? Честа појава кај нас.
Инаку скратено од Вршител на Должност.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Хаххахаххха, не знам на англиски како е :)
За В.Д. (ВеДе) директор немаш слушнато? Честа појава кај нас.
Инаку скратено од Вршител на Должност.
Би ме стрелале и не би ми текнало. (facepalm)
Не знам, не сум по директорски рабоќе...што ќе му треба да му олеснам (нели, ако нема друг), се разбирам и технички, само кодови да не треба да средувам некои сложени.

• Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Би ме стрелале и не би ми текнало. (facepalm)
Не знам, не сум по директорски рабоќе...што ќе му треба да му олеснам (нели, ако нема друг), се разбирам и технички, само кодови да не треба да средувам некои сложени.
Кодови не ти ни треба да знаеш.
Според мене, главна задача за Админот (што јас не можам да ја исполнам) треба да биде заедно со модераторскиот тим да го организира и развива форумот.
Да привлекува нови членови, да поттикнува активност, отворање на теми, форуми, под-форуми и да предлага технички надоградби.

Преводот е најлесна работа, треба само некој со слободно време да се нафати... ќе му го пратам екселот одма :)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Јасно. :) Епа ајде, ќе видиме што како ќе се пријават и гласањето.
@existence, ајде Обама и Хилари Клинтон ќе си играме (може и Бранко и Шекеринска), почни со ветувањата. :zelen

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Да поттикнува дискусија и да не уништува дискусија (за жал имам видено админи/модератори кои улетуваат како Симо со бичкијата и не само што ја прекинуваат дискусијата туку и убиваат желба за понатамошна активност. Општо зборувам, не за овој форум.

Според мене (а знам што зборувам, модерирав некои 3-4 години) луѓето што се назначени за ваква работа треба да исполнуваат некои услови како:

- Да не се конфликтни личности
- Да бидат непристрасни и објективни.
- Да не прекршуваат правила кои бараат од останатите да ги почитуваат.
- Да имаат чувство за дискусија, што многупати е поважно од напишано правило.
- Да поттикнуваат/отвораат дискусија.
- Да се фаќаат за казни како последна опција.

Админот/модераторите мора да имаат авторитет, но некои го сфаќаат авторитетот како прикажување сила врз членството. Тоа не е никаков авторитет, туку авторитет е кога членовите те почитуваат и кога со збор можеш да решаваш ситуации, а не со сила.

Се разбира и банот и казните се за луѓе и некогаш мора да се примерат. Не е лесна работа тоа и не можат сите да бидат задоволни.

Среќно!

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола

А ти као многу се разбираш пиле ?