Избор на Форумџија/ка на годината:2012

Кој/а форумџика/ја ја одбележа 2012 година?

• Вкупно гласале
    56
  • Poll closed .

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Тогаш нова нека е. (nod)
Ја предложив анкетата зашто вака нормално е дека не можеме да очекуваме да не се префрли некој непотребен збор, па со тоа следи и бришење/едитирање на мислење, па членот сам си избришал мислење зашто другиов не го спомнал, па преправил...и ајмо пак од почеток пребројувај.
Вака гласај и си завршил, нема каење. :giggle
Модераторот соодветно ќе си додава членови што ќе влезат во избор...рецимо 5 (да не претераме со 10) пати да е предложен некој, па да го има во анкета.

Предложените ќе делат локуми и запалки по ПП. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur

Тоа оние поимошните што ќе влезат во потесен круг.
Вака одеднаш сите ќе се облажат, па ќе нема стимул за понатака.

Па...мислам добро ќе е да почекаме фидбек и интерес од повеќе членови.
Вака го знаеме исходот.
Нема тема = Незаинтересирана администрација (почнува, не довршува)
Има тема, нема „гласачи“ = Незаинтересирана администрација (не поттикнува дискусија)

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Тоа оние поимошните што ќе влезат во потесен круг.
Вака одеднаш сите ќе се облажат, па ќе нема стимул за понатака.

Па...мислам добро ќе е да почекаме фидбек и интерес од повеќе членови.
Вака го знаеме исходот.
Нема тема = Незаинтересирана администрација (почнува, не довршува)
Има тема, нема „гласачи“ = Незаинтересирана администрација (не поттикнува дискусија)
Мене ме облажува само баклава :)
Интерес може да има само од присутните членови.
Сега за bold-от.
Е*ате форумот во кој администрацијата поттикнува дискусија.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Можете да ја направите на истиот принцип што Хоуп* го направи со темата во филмови. На секој форум да се номинира член (листа од три или пет членови) и додека трае гласањето секој може да тргне еден и да стави друг, притоа да објасни зошто мисли дека е така. Може да се бираат членови во повеќе категории ( во зависност од форумите) , член/ка на годината, најчлен на групата форуми наука, живот, забава, музика , филм, култура, најкреативен член и така натаму.. Би било интересно. Ете ви предлог од мене :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Можете да ја направите на истиот принцип што Хоуп* го направи со темата во филмови. На секој форум да се номинира член (листа од три или пет членови) и додека трае гласањето секој може да тргне еден и да стави друг, притоа да објасни зошто мисли дека е така. Може да се бираат членови во повеќе категории ( во зависност од форумите) , член/ка на годината, најчлен на групата форуми наука, живот, забава, музика , филм, култура, најкреативен член и така натаму.. Би било интересно. Ете ви предлог од мене :)

Још боље. Да не испадне као само една категорија, може минимум 5-6 категории да се направат. Да не биде пирамидално.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
И ја сум за.

Може прво тема за номинации, а потоа тема само за гласање. Секој да предложи (3-5 члена) тие што ќе имаат најмногу гласови одат во анкетата за гласови а во таа анкета да има 5 највеќе до 10. Но во крајната анкета да може само за еден дасе гласа, не за повеќе.

А други титули: Најлајкуван, најмногу мислења и слично.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Епа еве, од првичниот фидбек, темата е најубаво да биде во стил „Форумџии кои ја обележаа 2013та“, а внатре да бидат „номинациите“ ко во темана Кој член, за секој да добие шанса во полето во кое е поактивен/снаодлив/талентиран. Најферски е така.
Еден го бива во поезија, друг за хумор, трет сликање, стабилни ставови итн. но за разлика од горенаведената тема, само еден ќе е „победник“ во едно поле.
Пример, мене ми е во поезија интересен за читање Инкогнито, член кој не е активен по другите подфоруми, а заслужува да е на листа со креативноста.
За секој победник ќе се смислат освежувачки, може и хумористични (со нивна согласност) титлови под имињата.
Еве, најсмешниот ќе го крстиме Вицотека. :D
Се зезам за името, ама да, интересно би било.

Плус сметам дека темата, која иако сигурно ќе добие и неколку негативни критики, првенствено ќе е корисна за меѓусебно опуштање, кое доста фали на форумов зашто чинам ко да се има некој страв од подлабинска дискусија за да не се осети некој нападнат. Вака ќе видиме дека не е работата стигната до касање. :giggle