Зошто секогаш ги сакаме лошите момчиња, а ги одбиваме добрите?

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
  • Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec and antonio

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Респект за девојчињата што ги сакаат добрите, а ги одбиваат лошите! РЕСПЕКТ! (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: heartbroker

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Оти повеќе им годи кога се во центарот на вниманието, а тоа со добрите ретко да го достигнат пошто нели они освен сакање и лигавење ништо друго не знаат, а со овие другиве има шамари, тепање, изневерување во кратки црти сочни теми за муабетење, сожалување, докажување (језда не знам што би се докажувало тука вајда "издржливоста") и така натаму.
И само уште ова ја не ги сакам лошите а уште помалку па добрите така да мислењето два три реда погоре пу пу не важи за мене, да не ми лепнете дека сакам да сум у центар на внимание па трчам по лошине. Признавам само дека не сум талент одма да ги препознаам кои се лоши, кои се добри но па и во двата случаја бегам од нив после одредено време, од едните ради тоа што не можам да им ја трпам добрината, а од другите оти напраиле будала од мене. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ееех...(facepalm)
Мислам имаше ваква тема и дека и таму имавме расправано.
Нејсе, нема некоја филозофија. Еднаш кога ќе помине периодот на тинејџерство и занесеност, се губи таа поделба на лоши, вакви и онакви. Секако, секогаш ќе ги има исклучоците што созреале побрзо и оние што доцнат со зреењето, па и на 30+ се акаат по бед бојс, нали.
Девојченца (и оние што размислуваат ко такви) се палат по т.н. лоши момци пошто гледале премногу романтични комедии каде Џејсон е опаки момак, ама ја среќава случајно мирната бубалица Луси, и потоа магично се преобразува за неа. Па затоа и овие си летаат во облаци дека од некој таков мочко ќе направат принц на бел коњ. Мхм, дрим он.

Е сега...дефинирајте ми што е лошо момче, еве нека е на 15-20 години? Што? Не си легнува пред полноќ?
Пуши дури три цигари на ден и можеби го дува чурот во послабите? Намигнува и се пекмези на секоја втора цура? Не знам...носи жишка патика и качкет наопаку на час, а воедно не го занима наставата и се расправа со професори? Се слика со подзамижани очи и подотворена уста ко да не кењал пет недели, па сега го фатило блажено стање?
Деликвентите се лоши/проблематични, погорново е поим за пицопевац.

Е, сеа...може до 101 да расправаме таквите со какви се привлекуваат и зошто, ама друга тема е веќе тоа.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
@Electra сеа ми сруши филм, а таман сакав да го облечам качкетот и да почнам на час гласно да го пцујам системот на школство . :zelen
У принцип тоа што го рече погоре Електра и јас би се сложил, глумењето лудило е првата грешна одлика за да му ја налепиме некому етикетата на bad boy. Деликвентите не глумат, деликтот што тие го прават има подлабока суштина за нив отколку да се покажат пред друштвото кои се.
Девојчињата кои сакаат „лоши момци“ се нафаќаат само на оноа глумење на лудило и баш поради тоа што знаат дека е такво, сигурни се дека ќе го сменат типот, во што и им успева бидејќи кога подлабоко ќе загребеш на површината кај некој што глуми лудило веднаш се забележува кроткоста на карактер. И на крај откако девојчињата ќе видат дека го смениле, си бараат нов предизвик. Пошо се девојчиња, сакаат предизвици. Кога ќе подпораснат, кога карактерот ќе им се утемели, кога ќе дојдат до оној момент кога ќе знаат што сакаат, избираат тоа што го сакаат. И така завршуваат со некој по нивен критериум.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Electra

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ја кењам 1-2 пати неделно.
Y1DB4.gif

Опак момак е момак што иде по секти, станува пред да изгрее сонцето и чита цитати од Антон ЛаВеј и ондак оди да ги нахрани лилјаците.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Има особи со трагично ниско мислење за самите себе поради икс фактори и таквите се однесуваат непријателски кон некој кој е фер кон нив, изгледа се шокирани ако некој ги смета за човечки битија а не за стока... и таквите бегаат од фер однос и бараат некој кој ќе ги третира како стока...
Ако некое машко препознае такви симптоми кај женска особа нека бега како од ебола...