Зошто немаш дечко/девојка?

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Ногу глупо прашање.. стварно.. тоа си е твој избор дали ќе си или нема да си у врска..

но знам дека барем половината и повеќе шо зборат за тоа сингл си е сингл, или вака сама е поубаво итн... се би дале да се у врска.. како и да е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dr.Gonzo

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Ногу глупо прашање.. стварно.. тоа си е твој избор дали ќе си или нема да си у врска..

но знам дека барем половината и повеќе шо зборат за тоа сингл си е сингл, или вака сама е поубаво итн... се би дале да се у врска.. како и да е.
Така е, посебно дека половина и повеќе што викаат поубаво им било сингл лажат т.е. сакаат да кажат уствари дека поубаво би им било да бидат у врска. Ти имаш дечко?

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Така е, посебно дека половина и повеќе што викаат поубаво им било сингл лажат т.е. сакаат да кажат уствари дека поубаво би им било да бидат у врска. Ти имаш дечко?
не..

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims and Dr.Gonzo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Демотивирачко прашање. Чинам некаде се имам изјаснето, ама ај и тука да си го кажам мислењето.
Најчесто, значи најчесто ова прашање е поставено од некој пријател на вашиот родител кој нон стоп се жали и врши индиректно притисок НЕКАКО да се најде соодветен партнер. Тоа што иритира е дека родителот појма си нема колку партнери неговиот син/ќерка има свртено поради тоа што да бидеме искрени живееме во еден вид на конзервативно општество (или пак сметаме дека живееме). Имаме страв од влијанието на родителите дека они на некој начин се тука да го срушат постоењето на врската, ма колку и да биле фини или не знам што. Едноставно тоа се вика одбранбен механизам. Е затоа коа прашуе некој родител кај искачаш, му викаш поштено со една/еден на кафе, вечера, ресторан... и намигнуеш. Доволно јасно и концизно родителот да сфати.

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Иритира ама ептен! Исто како да ти велат оти си forever alone? :banghead
Па мош ми е better alone :Р
една друга работа е интересна : многу девојки што се убави се сами, (тука мислам пресдуна причина е стравот од корпи ) :giggle
Страв од корпи? REALLY!? Можда се срамат да го направат првиот чекор, така ако мислеш океј, ај и да се плашат, ама сигурно (освен ако се тотално unfriendly) до сега се е нашол некој шо прв ќе пристапе и ќе им каже така и така, свиѓаш ми се, сакаш ли бла бла, и ако им е страв од корпи зошто би ги одбиле и него, кога знаат дека одат на сигурно? Значи не е до тоа работата.
Баш пред малку у слична дебата некој ме праша „А шо, плашеш ли се да не се изгореш?“.
Зошто се' со страв мешате? Ако ти се нејќе немора да значи дека ти е страв да се повредиш. Едноставно некој (јас) не сакам ни да се замарам со тоа, поради една едноставна причина дека мислам(поради некои причини) дека НЕКОГАШ не вреде да се изгореш.
Финтата ми беше, секогаш има некоја друга побитна причина, а не е до стравот.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Машко како одговор ако нема најубаво е да одговори "Се наоѓа по нешто да не е без ич" и да не те тормозат со понатамошни прашања,ама што правиме коа си во врска па прашања "Колку време идете?Ја сакаш?Си ја варал?Сериозно сте или онака?Си ги запознал нејзините?" има повеќе прашања коа си во врска имам уште 20 да напишам ама ќе ја претерам:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah and parvati

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Кога сум сингл не патам и плачам подобро да бидам сингл него со некој што не вреди(што би се рекло -среќно сама)!
Сеа си имам дечко и супер ми е !

• Ми се допаѓа
Реакции: ScoobyDoo