Зошто мажите сакаат кучки? (зошто мажите се женат со кучки)

близнак

Староседелец
21 јуни 2012
169
306
1,063
Не се стегајте, кучка под кучка паѓа.. и плус... свашта кучка раџа... и ко ке видиш.... село Кучково сме сите

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
Кучки? Ги има, не дека ги нема. Ама јас би рекла дека мажите сакаат цврсти, силни, достоинствени и самостојни жени.
Женскиот род = животинско царство...
мажите сакаат слугинка и робинка,барем балканциве

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Сакам да ја прашам авторката на темата: Дали и вие, млада госпоѓице, се ставате во тој вид на женки, наречени „кучки“, и зашто? И исто така сакам да прашам дали е вистина тоа што го тврдите дека секоја успешна жена е „кучка“ ? Јас не би рекол дека е, баш поради фактот што лично познавам госпоѓи кои се на висока нога на професионално ниво, додека во приватен живот се нормални особи, среќно омажени фамилијарни жени. Јас би рекол дека кучки се оние нафурани комплексашици кои глумат лудило по улиците, а немаат 2 чисти.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
ако силните жени, со достоинство, кои знаат што сакаат а што не ,се кучки,тогаш силните мажи кои што знаат што сакаат и имат достоинство се волови или кучиња??!?!?а?:^)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
мажите сакаат слугинка и робинка,барем балканциве
Таков е балканскиов менталитет. Да не речам, ама ќе речам - сељачки менталитет. Барем во напредните држави мислам дека жените се третирани на многу поразличен начин отколку овде, ама стојам на искажаното - и ние не сме „цвеќиња за мирисање“.

• Ми се допаѓа
Реакции: TIGERWOMAN31SK

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
ако силните жени, со достоинство, кои знаат што сакаат а што не ,се кучки,тогаш силните мажи кои што знаат што сакаат и имат достоинство се волови или кучиња??!?!?а?:^)
В'ци :D

Вака,така,се погоди темава :eek:

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly and JaMi

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
сите ние иаме различен вкус за мажи и жени, а па да не праам муабет за други ствари :)
некој сака "кучки" некој сакаат "лигави принцези" и слично :)
кој шо сака нека си најде и нека си живеат среќно до крајот на животот :) а мене тоа стварно не ми смета :)

а да бидеш достоинствен, самоуверен и да знаеш шо сакаш, тоа не значи дека те прави кучка...
знаете, мажите (повеќето) сакаат да имаат покрај себе кучки коа ги имаат за женски, за муваторки или незнам шо...
но коа ќе дое време за женидба, сите бараат некој мирни повлечени...непроживеани...од проста причина шо ќе бидат сигурни дека само нив ќе ги сака , нема да ги изневери..а не па нашушти...значи они да го имаат главниот збор скоро у се ..како ќе каже мажето така ќе биде...

па од тој аспект...риспект за кучките (y)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Дали авторката на “бестселеров“ себеси се смета за кучка затоа што успеала да продаде толку примероци од својата книга?
Ако да, отидов и јас ремчето да си го земам и да се самопрошетам низ парк.

Кучка ви е релативен поим кој зависи од кој аспект се гледа на нештата.
Кучка е онаа што во момент на слабост за утеха ќе му се вмеша на недозреан маже со слаб карактер во бракот/врската и ќе му ја уништи, а притоа истиот ќе си мисли дека таа којзнае колку го спасила и му помогнала, а сето тоа благодарение на нејзината манипулација кажувајќи му зборови кои баш во тој момент тој сака(л) да ги чуе.
Кучка е што откако ќе го придобие на ваков или онаков начин, таа ќе продолжи со изигрувањето невино и жртвено јагне до точка кога сиромавиот сам себе ќе се убедува дека тој е виновен за се` и дека таа е добрата.
Кучка е таа што уз смешка и шала ќе го ошури до гола кожа и ќе го шутне, пак правејќи го него да изгледа виновно.
А некогаш пак мажот е кучето што лаело цело време, па после ја ословува жената со овој почесен епитет само затоа што го надмудрила и изиграла на негов терен, со негова игра и по негови правила.

А да сакаат кучки за озбилно да им родат деца и да им седат дома, мало морген.