Заљубени во другар/другарка што понатаму?

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Многу другарства помеѓу машки и женски биле уништени заради окото ненаситно.И тоа најчести кривци се машките, додека пак женските доколку посакаат нешто повеќе од другарство машките не чекаат два пати да им кажеш.Сепак овие „дилеми“ се решаваат уште на почеток на другарството, дали директно или индиректно да се даде на знаење какви се намерите.А не на некој да му текне после 4 години дружба со другарка, која веќе му е најдобра другарка, заради „сушен“ период да и понуди.Е тука губиш доверба, губиш се што си создавал со тоа девојче кое искрено се надевало дека бар едно машко ќе ја сфати и ќе биде во добро и лошо со нејзе.
Ама се случува :D

Мое лично мислење е дека може да постои, доколку ова погорново со договорот уште на почеток се испочитува максимално, без разлика дали ќе има период без девојка, или ќе сака да глуми казанова па ќе сака и со плус уште една девојка.

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Има 1) ако едниот е „обратен„ т.е. сака личности од неговиот пол, 2) двајцата сакаат различен тип на човек од нивниот другар. Ретко се дешава машко-женско пријателство да опстои повеке време без ништо да се случи меѓу нив двајца

• Ми се допаѓа
Реакции: lovely and Sugar

maculka

Полноправен Член
24 февруари 2012
60
89
18
постои,ја си имам едно такво другарче,цел живот сме заедно,си се сакаме ко брат и сестра (hug)

x3m

Активен Член
17 февруари 2012
139
169
43
Скопје
Премногу другарки. Зошто? Бидејќи и на нив, како и на мене, ќе ни затреба некогаш добра дружба, совет, услуга, од другиот пол. Човек не може да функционира ако има другари само од еден пол.

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Каква е бре таа другарска љубов ?! Мислиш другарство помеќу машко и женско или љубов помеѓу машко и женско. Јас никако не можам да го сватам поимот другарска љубов. Ај да зборуваме за “плескање“ на “другари“ без емоции ај ама другарска љубов појма немам што е ... а и едно објаснување во воведот што има што да ти расправам...