Електронски книги (Е-книги)

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Е-книга, е-книга (англиски: e-book), кратенка од електронска книга, е книга која се дистрибуира во дигитална форма. Е-книга се чита насметачи или на рачни читачи на е-книги (или „е-читачи“).

Читате ли е-книги?
Од каде преземате е-книги?
Какво искуство имате со е-книга?

Јас почнав да читам една е-книга но нервоза ме фаќаше на компјутерот и сё ми го одземаше вниманието од книгата. Поубаво ми е кога книгата ја држам пред мене и си читам, друга е-книга немам ни почнато. :)
 

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Не е исто како печатено. Се знае што е книга кога се држи во рака. Друго е чувството, со мерак читам печатено. Електронска сум пробала не оди. Многу ги заморувам очите. А и не ми претставува никакво задоволство. :rolleyes:
 

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,389
1,133
Yellow submarine
Ниедна виртуелна верзија не може да ми го замени мирисот на страниците, моето скукулено тело под ќебенце и листови хартија меѓу моите прсти.

Имав еднаш еден обид за е-книга.
Прв и последен.
 

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Да ми дадеш линк ;)
ја гу чита прееска, још сто стране ми остана, мноо јака книга

Да ми дадеш линк ;)
најди гу тему за игор џамбазов, тамо га има линк, ја од тамо гу извади, некој од наш га ставија линк тамо
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

Elence

Полноправен Член
13 февруари 2012
96
86
18
32
New York, New York
twitter.com
Па скоро се читам во е-верзија и немам некои пожалби :) Се има на компјутер или некој таблет, не мора да бараш книги или други пишани ствари навака натака.
 

x3m

Активен Член
17 февруари 2012
139
169
43
Скопје
Се губи внимание. Се наоѓаш пред компјутер и си викаш ај ќе направам малку пауза да одморам, ќе отидеш на меил, фцб, црнобело, итн други страни и оп, поминале половина час што си можел да ги искористиш за читање :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Selma