ЕХФ Лига на Шампиони

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
30
Битола
Е ако де, јас дополнив како се засилиле французите. :)
Не се за џабе најбогатиот клуб :D Хехе тое што биде нека биде се знај кое фаворит ПСЖ ама наши се Металург да му посакаме успех..на крај краева Чуда се случуваат :D :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Каква утакмица леле. Цеље потценет и затоа можеше да победи, среќа што се млади и неискусни па на крајот Вардар успеа да победи со многу мака, 27:26.

Многу битна победа на Вардар а и штета ќе беше да не победат покрај одличната партија на Штербик, 21 одбрана имаше :eek: браво мајсторе, каква сезона само не чека со пајаков на гол. Дибиров 11 голови но далеку е од формата од лани, мора да се подобри малце. :)
Овие од Цеље како играа, браво и за нив. Сигурен сум дека ќе успеат да им скинат бодови дома на подобрите тимови. :)

Утре Металург да видиме дали ќе почне со пораз или ќе направи изненадување уште на почеток, јас посакувам нерешено. :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Уф за малце ќе се повтореше ланската утакмица. Ама сега ПСЖ засилени на голманската позиција и судиската помош беше тука така да на крајот конечни 27:22.

Металург убаво почна и се обидуваше да ја успори играа, во еден момент им успеа тоа и затоа на полувреме беше нерешено. Во второ Псж отвори убаво со неколку голови, но повторно спората игра на Металург даде резултат, израмнија и имаа шанса да поведат но тука беа судиите да не го дозволат тоа. Неколку судиски одлуки во клучните моменти му ја донесоа предноста на Псж. Омејер на голот беше добар но не и супер може он и подобро ама изгледа го стигнаа годините, на другата страна Станиќ беше можеби малце повеќе од добар бидејќи не бранел долго време и сега успеа да одбрани 16 удари, исто така и он може подобро а и мора. :)

Од другите утакмици ќе го спомнам само поразот на актуелниот шампион Фленсбург од Колдинг со мислам 14 разлика, и победата на Загреб над фаворитот Кил. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
30
Битола
Уф за малце ќе се повтореше ланската утакмица. Ама сега ПСЖ засилени на голманската позиција и судиската помош беше тука така да на крајот конечни 27:22.

Металург убаво почна и се обидуваше да ја успори играа, во еден момент им успеа тоа и затоа на полувреме беше нерешено. Во второ Псж отвори убаво со неколку голови, но повторно спората игра на Металург даде резултат, израмнија и имаа шанса да поведат но тука беа судиите да не го дозволат тоа. Неколку судиски одлуки во клучните моменти му ја донесоа предноста на Псж. Омејер на голот беше добар но не и супер може он и подобро ама изгледа го стигнаа годините, на другата страна Станиќ беше можеби малце повеќе од добар бидејќи не бранел долго време и сега успеа да одбрани 16 удари, исто така и он може подобро а и мора. :)

Од другите утакмици ќе го спомнам само поразот на актуелниот шампион Фленсбург од Колдинг со мислам 14 разлика, и победата на Загреб над фаворитот Кил. :)
Исто мислење имам :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Од 16:50 Металург на гости кај Брест, а од 19:00 Вардар ја отвара новата сала против Чеховски. :)
Победи очекувам и на двата тима. :)

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
30
Битола
За греф мн. разочараја Металург да изгубиш од ботој како шо се Мешков Брест греој..:nah
Браво за скопски Вардар 39-28 Ч.Медведи..повеќе од добра партија изигра Вардар браво (y):)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Новава сала малце е глупо направена со вип ложите ама не е лоша, 4 трибини има и семафор на средина како во нба. :)

Отварањето беше повеќе од добро, навивањето уште подобро. Јас сакав да земам карта за стоење ама се предомислив и земав за над вип ложата, предобро беше. :)

Е сега за утакмицата, што да кажам освен дека ги растуривме. Доминација цел натпревар, криво ми е што ме стигнавме до 40 голови ама ај на следната. :)

Металург е готов изгледа, ако не пушти срце Минчо и да го оодврзе кесето толку од тимот. Уствари можеби Мукаетов со Алкалоид ќе не спаси. Немаат земено долго време и скоро сигурно е дека ќе си одат некои. Атман веќе бил договорен со Веспрем а ништо чудно Станич да дојде во Вардар, вчера бил во вип ложа и ја гледал утакмицата.
Без главните играчи треба да се среќни што не изгубија повеќе од Брест. :)