ЕХФ Лига на Шампиони

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Прво и јас сакав да се паднат Вардар и Металург ама после тоа што се случуваше на трибини додека беа натпреварите во групи не го посакував Металург, сигурно ќе имаше инциденти некои па после казни и такви глупости, вака е подобро барем за мене, Вардар има шанса за историски успех а на Металург доста му е до тука.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
На 31ви мај почнуваат полуфиналните утакмици, Барса - Флензбург и Веспрем - Кил. Вардар испушти историска шанса за полуфинале, добра утакмица во Германија ама во Скопје судиите заебаа работа :(. Исто и Металург лошо помина против Кил, пораз во Скопје од 10 разлика и после на следната утакмица 8 разлика. Како и да е следната сезона се надеваме на македонско полуфинале :zelen.

• Ми се допаѓа

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
На 31ви мај почнуваат полуфиналните утакмици, Барса - Флензбург и Веспрем - Кил. Вардар испушти историска шанса за полуфинале, добра утакмица во Германија ама во Скопје судиите заебаа работа :(. Исто и Металург лошо помина против Кил, пораз во Скопје од 10 разлика и после на следната утакмица 8 разлика. Како и да е следната сезона се надеваме на македонско полуфинале :zelen.
Очекувам финале Барселона - Кил. Искрено сакам Кил да ја земе титуталата пошто сум занив одсекогаш ама да видиме во реалноста а таа вели вака
1.Барселона
2.Кил
3.Веспрем
4.Флензбург

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Очекувам финале Барселона - Кил. Искрено сакам Кил да ја земе титуталата пошто сум занив одсекогаш ама да видиме во реалноста а таа вели вака
1.Барселона
2.Кил
3.Веспрем
4.Флензбург
Има шанси Кил, брз ракомет играат, уствари и Барса игра брз ракомет ама со подобри екипи виде како се мачеше. Во Скопје против Металург изгуби а против Вардар нерешено, во четвртфиналето се спаси за малце од Рајн Некар. Изгуби 38:31 првата утакмица и после победи со 7 разлика ама Некар имаше помалце голови дадено и затоа Барса победи, а Флензбург не е баш слаб тим добро сега и судиите зависи како ќе почнат, се гледа дека ги буткаат германските тимови да бидат во финале. Како и да е едно финале Барса - Кил и јас мислам дека супер ќе е.

• Ми се допаѓа

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Си ги наместија германците да бидат во финале. Флензбург требаше од Вардар да изгуби, Барса и сами се криви зашто при крај се изгубија.
Кил очекувано беше да биде во финале, немаше шанси да пуштат друг тим да победи.
Не го гледав цело финале, само првиот дел така да не знам како играле. :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И оваа сезона ќе гледаме јаки утакмици, и ќе правиме пекол во Скопје. Лани само Кил и Фленсбург (со помош од судиите) победија во Скопје, оваа година не смее никој да победи :D. Вардар се засили со добри играчи а исто и Металург така да мислам нема да имаат проблем иако се во група со јаки тимови.

Металург е во група А заедно со: ПСЖ, Загреб, Ла Риоха, ланскиот финалист Кил и победникот од квалификациите. Баш би сакал Металург да му се реваншира на Кил за лани :).

Вардар пак во најтешка група како и лани. Рајн Некар, Цеље, Веспрем, Чеховски Медведи и Монпеље. 3то место ми изгледа најреално за Вардар во оваа група, битно е да се помине групата па после полесни ќе се противниците :). Ако лани за влакно избега полуфиналето оваа година одиме на македонско полуфинале :D :).

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Помалце од една недела до почетокот на натпреварите од ЛШ. Вардар и Металург повторно во трка за повторување на ланскиот успех, а тоа е четвртфинале. :)

Вардар во сабота на гостински терен против Цеље од 20:30. Металург игра во недела, во Скопје доаѓа ПСЖ, тоа ќе биде натпревар на колото. :)

• Ми се допаѓа

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Помалце од една недела до почетокот на натпреварите од ЛШ. Вардар и Металург повторно во трка за повторување на ланскиот успех, а тоа е четвртфинале. :)
Вардар во сабота на гостински терен против Цеље од 20:30. Металург игра во недела, во Скопје доаѓа ПСЖ, тоа ќе биде натпревар на колото. :)
Мислам дека Вардар ќе победи во Цеље иако не е ни малку лесна задача, лани во Скопје никој не победи ама ова е прв натпревар незнам ПСЖ е добра екипа и некако ми иди дека тие ќе ги однесат двата бода во Париз, ама ајде да се надеваме и на победа или нерешено за Металурзите :D

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Мислам дека Вардар ќе победи во Цеље иако не е ни малку лесна задача, лани во Скопје никој не победи ама ова е прв натпревар незнам ПСЖ е добра екипа и некако ми иди дека тие ќе ги однесат двата бода во Париз, ама ајде да се надеваме и на победа или нерешено за Металурзите :D
ПСЖ се засилија многу, скоро пола шампионска репрезентација на Франција е во тимот. Го донесоа еден од двата најдобри голмани во ракометот, Омејер (вториот е Штербик) така да време е да ги оправдаат фрлените милиони. Металург можеби ќе проба да направи нешто ама искрено не верувам, сакам да победи или нерешено ама не знам.
Вардар не би требало да има проблеми, групата им е многу тешка, затоа треба да се освојуваат бодови и на гости. :)

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
ПСЖ се засилија многу, скоро пола шампионска репрезентација на Франција е во тимот. Го донесоа еден од двата најдобри голмани во ракометот, Омејер (вториот е Штербик) така да време е да ги оправдаат фрлените милиони. Металург можеби ќе проба да направи нешто ама искрено не верувам, сакам да победи или нерешено ама не знам.
Вардар не би требало да има проблеми, групата им е многу тешка, затоа треба да се освојуваат бодови и на гости. :)
Истото го реков де :D