Ништо не вратија назад?Тие пола милион што влегоа во Германија ги вратија назад?
Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.
Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
- Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
- Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
- Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.
Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.
Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.
Ништо не вратија назад?Тие пола милион што влегоа во Германија ги вратија назад?
И мене ме заболе уво за Балканот, не ни мислев на Балканот. Германија, Норвешка, Шведска, Италија, на нив мислев, за Балканот и за Македонија ич не ми е гајле. Ако сакаат нека направат нов град и нека ги соберат сите. На тие држави мислев кога викав дека ќе му е страв на човек да отиде некаде, а тука, ех тука се очекувам дури и кога одам накај дома очекувам да ме истепа некој. Ама таму е друго, што знам, јас сакам да прошетам без да се плашам, којзнае можеби ќе живеам таму и ќе треба да го делам градот со црнци неизживеани.
Иначе според тебе овие од Полска, Чешка, Унгарија не се во право?![]()
Како се крена жити се против емигрантите? Дали ги сопреа, дали ги тргнаа од нивна територија, дали им вратија за нападите во Франција? Не! Само зборат они, а ништо не прават!
Таков напад да ти извршат во државата, година дена пред тоа да имаат уште еден напад и они сосема мирни да си бидат не можам да разберам. Викаш имаат убиено седмоцифрен број, а и тоа не е сигурно, па колку ги има бе?На кој да вратат, на мигрантите за нападите во Париз?Франција учествуваше и учествува во нападите во Афганистан, Либија, Сирија, Мали, Чад, Слонова Коска, Централноафричка република, имаат отепано илјадници муслимани вклучително цивили, жени и деца ама тоа го нема на телевизија, следствено - не се десило никогаш...
Има разни шпекулации и процени и до реални бројки е тешко да се стигне ама во секој случај од инвазијата на Ирак до денес западњаците имаат убиено седмоцифрен број муслимани така да...
Таков напад да ти извршат во државата, година дена пред тоа да имаат уште еден напад и они сосема мирни да си бидат не можам да разберам. Викаш имаат убиено седмоцифрен број, а и тоа не е сигурно, па колку ги има бе?
Ги требиш требиш никако да ги истребиш. Стварно да бевме, не ние туку западњациве па и Русиве малку поасални т.е со мозок во главава воопшто не би ни дошло до ова. Затоа што тие не се водат по вера, Муслиманската вера не го учи човекот да убива, а се водат по алчноста и зависта на одредени луѓе кои си мислат дека земјата им е во дланка затоа и го создадоа ова ѓубре кое руши се живо и диво пред себе, а ЕВРОПА ќе се потепа да им даде азил.
Уште ова само ќе го кажам. Не треба да се тепа народот туку треба да се утепа тој што го предизвикал, создал како сакаш ова.
@Outrider да не ме сфатиш погрешно те лајкнав, поради порн стар, омилената од таму ми беше ко мал.