Се работи за сопствено дете.Душата сакаше да вреска како разјарено животно,тоа не се опишува а и не сакам веке,почнаа солзи повторно да ми течат.Душата те болела?
Се работи за сопствено дете.Душата сакаше да вреска како разјарено животно,тоа не се опишува а и не сакам веке,почнаа солзи повторно да ми течат.Душата те болела?
Се извинувам ако напишав нешто што те повреди.Се работи за сопствено дете.Душата сакаше да вреска како разјарено животно,тоа не се опишува а и не сакам веке,почнаа солзи повторно да ми течат.
Искрено незнам,но душа која умира од болка незнам каква енергија може уште да има,мисијата завршува.Се извинувам ако напишав нешто што те повреди.
Мхм..
Го прочитав горе постот кој си го напишала за душа.
Ми се допаѓа.
Само душата има и своја темна страна во која е меморирана сета болка која ни е нанесена во текот на животот.Пошто јас верувам во реинкарнација,верувам дека во душата е меморирано многу повеќе од овој живот.
За некого може нелогично,но јас така го гледам тоа.
Универзална енергија која по секоја смрт се враќа во универзумот,да после одредено време си одбере тело,облик и слично(ако има карма за обработување)и се врати во живот.Тој круг трае се додека не ја заврши мисијата која и е дадена.
Додека не се претвори во љубов.Чиста.
@Lena
Пак ли бре со тие енергии? Еднаш Бог бил универзална енергија, друг пат душата била универзална енергија, трет пат којзнае што ќе излезе. Еве ај опиши ми ја таа универзална енергија. Наброј ми еден вид енергија која не е универзална.
http://www.enotes.com/homework-help/why-pigs-hearts-used-most-heart-transplants-191163@corki
Напредната медицина вели дека е откриена постапка со која би можело да се замени човечко срце со свинско срце (сложена постапка, на крај од свинското останува само сврзното ткиво ама не е толку тоа важно). Пошто ти велиш дека душата е срцето уствари, несакајќи ти реши уште едно големо прашање и докажуваш дека дури и животните имаат душа. Две во едно.
Кога се прави операција на срце,сега и тој зафат се прави во нецелосна анестезија,пациентот го приклучуваат на вештачко срце,тогаш по твое каде ке ја остават душата а пациентот пак чувствува страв и загриженост,при трансплатација на срце зарем и нова душа му пресадиле на човек?Така да срцето е само орган,моторот на животот а не е душа.Ако викаме дека плуќата се белите дробови,тогаш душата е срцето,тоа не е некоја филозофија,зошто викаме дека од душа те сакам,значи од срце те сакам!
Кога се прави операција на срце,сега и тој зафат се прави во нецелосна анестезија,пациентот го приклучуваат на вештачко срце,тогаш по твое каде ке ја остават душата а пациентот пак чувствува страв и загриженост,при трансплатација на срце зарем и нова душа му пресадиле на човек?Така да срцето е само орган,моторот на животот а не е душа.