Детето-желка сега може да има нормално детство

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,084
7,013
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Сијамските близнаци ги оделија, сигурно има третман со оперативен зафат и за тоа.
Не значи дека ќе имаш пари за таков зафат. А и некои зафати се опасни по живот, особено со споени близнаци.
 
  • Like
Реакции: TheKitten

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,274
1,911
1,123
Kumanovo
Не значи дека ќе имаш пари за таков зафат. А и некои зафати се опасни по живот, особено со споени близнаци.
И зафатот на воспалено слепо црево е опасно, ако гледаш така на ситуацијата :)
 
  • Like
Реакции: Bum-Bum

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,084
7,013
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
И зафатот на воспалено слепо црево е опасно, ако гледаш така на ситуацијата :)
Слепо црево? Сериозно? Секој е роден со слепо црево и се случува да се воспали, тоа е нормално. А да си роден со 6 нозе?! Каков живот ќе имаш? Зарем најважно е да се родиш, без разлика дали ќе патиш и ќе се мачиш?
Не викам дека сите со деформации треба да се убијат, само кажав дека доколку јас би била во таа ситуација, би сакала да ми ги скратат маките уште додека сум бебе.
 
  • Like
Реакции: Scars31 and TheKitten

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,274
1,911
1,123
Kumanovo
Слепо црево? Сериозно? Секој е роден со слепо црево и се случува да се воспали, тоа е нормално. А да си роден со 6 нозе?! Каков живот ќе имаш? Зарем најважно е да се родиш, без разлика дали ќе патиш и ќе се мачиш?
Не викам дека сите со деформации треба да се убијат, само кажав дека доколку јас би била во таа ситуација, би сакала да ми ги скратат маките уште додека сум бебе.
Е тоа сакав да слушнам. Од горниот пост сфатив дека ако се роди човек со 3 брадавици на палецот, со 1 заб повише, и средниот прст му е пократок од показалецот треба да се убие. :p
 

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,274
1,911
1,123
Kumanovo
Е тоа сакав да слушнам. Од горниот пост сфатив дека ако се роди човек со 3 брадавици на палецот, со 1 заб повише, и средниот прст му е пократок од показалецот треба да се убие. :p
И заборавив, ако веќе го убиваш, убиј го како фетус. Абортус. Ако веќе се роди, касно е. Тоа е зимање на живот, а лек можеби има. Кривично дело е.
 
  • Like
Реакции: Scars31

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,084
7,013
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
И заборавив, ако веќе го убиваш, убиј го како фетус. Абортус. Ако веќе се роди, касно е. Тоа е зимање на живот, а лек можеби има. Кривично дело е.
Нормално. Мајката на детето со 6 нозе (повторно го земам овој случај како пример) и нејзиниот доктор, веројатно приметиле на ултра звук дека му растат 6 нозе. А чудно е што се таму во Азија такви деформации се случуваат. :confused:

 
  • Like
Реакции: TheKitten

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,506
14,414
1,683
во светот на бајките
не дај боже на никого вака да му се деси ,се ежам од помислата а камо ли од сликиве,страшно :(
греота е да се убијат ваквите деца а уште погреота е да се мачат и да ги мачат другите околу себе цел живот :x
 

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
549
629
93
не дај боже на никого вака да му се деси ,се ежам од помислата а камо ли од сликиве,страшно :(
греота е да се убијат ваквите деца а уште погреота е да се мачат и да ги мачат другите околу себе цел живот :x
Не можат да се убијат децата, ни под разно.
Но може да се абортира навремено, пред да страда тоа суштество.

Затоа ги осудувам сите жени кои не одат на гинеколог, посебно бремените.
Само кај нас колку мртвородени деца има затоа што дотичните госпожи се срамат да отидат на лекар...
 
  • Like
Реакции: Scars31, Electra and JaMi

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,227
3,542
1,143
можам само да кажам многу жално за децата,жално е тие да се мачат а ги гледаат сите други деца како се нормални и како играат и се смеат...а зошто???? зошто некои луѓе сакаат да имаат деца без разлика на се... колку да се раѓа,колку да изнакотиме повеќе народ па потоа немаме храна,облека,вода... али тоа не е важно ... важно е да се изнараѓа деца... -.-
 
  • Like
Реакции: Electra and TheKitten

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,239
1,758
113
Малку таму, малку овде...
Покрај тоа што родителите ќе се измачуваат, детето ќе се измачува.
Да нема нормално детство за него би било нешто што психички полека ќе го убива...
Да не зборуваме за сите трауми кои ќе ги доживува додека е живо...
Подобро е да се абортира, според мене.
Денес медицината е напредна но сведоци сме дека за многу болести и аномалии се уште не е пронајден лек или не може да се изведе соодветна операција. Многу родители немаат пари иако можеби постои лек и лекување.
Тоа е многу полошо отколку да се соочиш со фактот дека треба да го абортираш животот во тебе.
Многу полошо, многу потрагично е она што се откинало од тебе да го гледаш цел живот како се мачи.
 
  • Like
Реакции: TheKitten