Детето-желка сега може да има нормално детство

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
549
629
93
Покрај тоа што родителите ќе се измачуваат, детето ќе се измачува.
Да нема нормално детство за него би било нешто што психички полека ќе го убива...
Да не зборуваме за сите трауми кои ќе ги доживува додека е живо...
Подобро е да се абортира, според мене.
Денес медицината е напредна но сведоци сме дека за многу болести и аномалии се уште не е пронајден лек или не може да се изведе соодветна операција. Многу родители немаат пари иако можеби постои лек и лекување.
Тоа е многу полошо отколку да се соочиш со фактот дека треба да го абортираш животот во тебе.
Многу полошо, многу потрагично е она што се откинало од тебе да го гледаш цел живот како се мачи.
Второто дете, не може да има ниту психички трауми. Бетер е од билка.
Не знам со кој памет родила оваа, единствен начин да ,,не знаела,, е да не одела на гинеколог. На ехо многу добро се гледаат органите во телото на фетусот, па ,,немањето,, мозок, сигурно се гледало, и тоа добро и јасно.
Оваа не ми ни делува како мајка жртва, оваа би ја пратила на суд јас лично, за намерно предизвикување болка на едно човечко суштество, иако само формата на телото му е човечка. Крајно неетички и неморално е раѓање на такво дете. Дури ми е тешко да го наречам дете, 1 годишно дете веќе ќе кажуваше први зборови, само ќе јадеше, ќе почнеше да оди........
 
  • Like
Реакции: Scars31 and LadyInPink

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,279
2,353
113
Софија
Какви се луѓе се раѓаат во овој дел на светот... :confused: Поготово Индија. Што ли прават луѓето па што се раѓаат вакви бебињата. Жално е, но веќе и неможам да ги гледам.
 

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,227
3,542
1,143
Треба во Македонија да се направи закон за раѓање на две деца и толку.
А,не направи ја направете трето дете и ќе ви дадеме пари.
Зошто народов во Македонија само тоа гледа,деца,маж..не
гледа дали има пари.Зошто секако нема пари оти
била крива државата..како пак да не.Ако речат
родете десет деца без разлика какви се ќе ви дадеме
се што ќе посакате народов ќе го направи.

Тие ги праќаат своите деца во училишта за
ментално болни лица без никаква пречка....
па што останува за др работи...
Бре што нема да направат за пари еј.