Дарување органи

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Не ни сакам ништо на форумов да докажувам,не сум за тоа дојдена.Има луѓе многу јаки на вилици и на пишаниот збор,но сето тоа е ветар и магла.Такви како тебе проповедачи познавам многу,кога ке треба да ги видиш на дело ,ги нема нигде.Филозофии и реферати не ми се читаат,сакам да се разонодам и релаксирам,така да прескокни ме друг пат и не мораш да ме читаш.
За возрасна жена со деца (мислам дека некаде прочитав дека имаш деца - исправи ме ако грешам) многу ти е детско или децко изразувањето и карањето и (шерењето) со другите форумаши .. чиста моја забелешка ..
Немам ништо повеќе да надополнам за органите, ако сакаш вади ги, продавај ги, уништи ги, чувај ги ... твој проблем или не проблем

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Не можеш да ме убедиш дека некој може да е хуман, а да не си ги донира органите после смртта.
Хуманиот човек дава безусловно и не размислува дали тоа што го дал ке припадне на муслиман, ром, дете или старец... дали некој ке го злоупотреби даденото или ке биде вечно благодарен... дали религијата дозволува или не...
Хуманиот човек дава и е среќен и исполнет поради тоа што дал и не се приврзува кон даденото, не се идентификува повеќе со истото.
Тие луѓе се препознаваат не само по тоа колку и што дале, туку и спрема односот кон истото.
Но што ти објаснувам. Ти најверојатно немаш појма од сето тоа.
Се чудиш како мајката дарувала органи од своето починато дете... Не ми треба поголем доказ за тоа дека немаш појма од хуманост.
Ако Хуман = Human = Човек .. онда како некој човек да не е човек? ‘_‘
Хуманиот човек - Човечкиот човек ... хмм :D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
  • Ми се допаѓа
Реакции: existence

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133

@malo какво е твоето мислење за трансплантот на видеото? :zelen
Мислам дека целта им е да се ку*чат со нивниот ``напредок``. Во овој пример не препознав ниту хуманост, ниту добрина, ниту спасување и подобрување на квалитет на нечиј живот.
А за она погоре, за ГМ свињи... не го оправдувам од причина што органите се вадат од живи животни, односно се убиваат поради таа цел, односно се одгледуваат за таа цел. Страшно е што се им се прави на животните, ама за тоа друг пат, во некоја друга тема.
И јадењето на истите животински органи е подеднакво грозно. Ама толкава ни е свеста за жал.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Мислам дека целта им е да се ку*чат со нивниот ``напредок``. Во овој пример не препознав ниту хуманост, ниту добрина, ниту спасување и подобрување на квалитет на нечиј живот.
А за она погоре, за ГМ свињи... не го оправдувам од причина што органите се вадат од живи животни, односно се убиваат поради таа цел, односно се одгледуваат за таа цел. Страшно е што се им се прави на животните, ама за тоа друг пат, во некоја друга тема.
И јадењето на истите животински органи е подеднакво грозно. Ама толкава ни е свеста за жал.
"ГМ свињи" = ' Gold Member свињи" ? ... пошто на Гарена беше тако нешто ..
Што друга тема дај во оваа.. секако у секоја тема се трескаат секакви глупости тако да ...

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
"ГМ свињи" = ' Gold Member свињи" ? ... пошто на Гарена беше тако нешто ..
Што друга тема дај во оваа.. секако у секоја тема се трескаат секакви глупости тако да ...
@Holla стварно ми е ташко да те разберам. Не знам кога си сериозен, кога не си, кога си против, кога за...
Еве ти прилика да отвориш нова тема (ама овој пат потруди се да има вовед)
Нема да дискутирам за ``gold member`` свињите затоа што тука се дискутира за дарување органи, а не за маките на животните. Едноставно се трудам да не сум офф топик.

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
@Holla стварно ми е ташко да те разберам. Не знам кога си сериозен, кога не си, кога си против, кога за...
Еве ти прилика да отвориш нова тема (ама овој пат потруди се да има вовед)
Нема да дискутирам за ``gold member`` свињите затоа што тука се дискутира за дарување органи, а не за маките на животните. Едноставно се трудам да не сум офф топик.
Existence will help ya for sure about ur GM piggy wiggy