Дали љубовта се купува со пари?

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Па и тоа е ист случај само обратно. Не ги ставам сите во ист кош и нормално дека не размислуваат сите како мене.
Сигурен сум дека твоите се многу поносни на тебе и на твоите гледишта кон животот. Браво штом те научиле дека парите се се во животот.
Мада уште сметам дека си трол/ некое десетгодишно девојче желно за внимание шо тропа глупости.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
Сигурен сум дека твоите се многу поносни на тебе и на твоите гледишта кон животот. Браво штом те научиле дека парите се се во животот.
Мада уште сметам дека си трол/ некое десетгодишно девојче желно за внимание шо тропа глупости.
Нормално дека моите имаат различни гледишта на таа тема и не е мојата цел да им угодувам нив туку себе.
За какво внимание зборуваш кога за 2,5 години имам само 10тина поста.
Околу тоа кој бара внимание подобро прегледај си ги твоите постови оти на секој пост ти имаш реплика.
Но тоа е не битно барем за мене, терај си ти по својот пат и уживај, батали ме мене зшто ми посветуваш внимание?

• Ми се допаѓа
Реакции: rikica01

rikica01

Истакнат Член
19 ноември 2015
58
20
118
29
Љубовта можеби порано не се купуваше со пари ама сега сигурен сум дека се купува , бидејки сега 80% од девојките видат поубава кола од типот BMW, Мерцедес или Ауди , или пак видат поголем џеб и одма тргнуваат во озбилна врска

Не се цени повеќе дали си начитан или дали осекаш нешто кон спротивниот пол, сега се цени парата

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ѕид на плачот

Ѕид на плачот

Истакнат Член
20 септември 2016
222
113
343
32
Скопје
Апсолутно се купува, сум работела во ЗАРА, неколку дена, не сум можела да си поверувам на очите кога влегоа еден Албанец во подоцнетите год,со пивско меше, ќелав, неубав нос и очи, со една 22,23 годишна девојка, максимум 24 имаше, висока, згодна, ко манекенка, коса - надградба имаше ко свила. Можеше ќерка да му биде, ама не му беше ќерка туку девојка. Македонка иначе. Се облече од глава до пети, во ЗАРА, оставија кеш 25 илјади денари, му се заблагодари девојката на човекот, срцка,мрцка, се лигавеја, дали и стоело убаво, дали не...
Човекот видно несреќен, дека остава у ден колку две просечни Мк,плати... Но, нема врска, кога ја гледаше очите му светкаа од љубов кон неа.
Си ја сака, си ја купува. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: corki and rikica01

WolfGirl

Староседелец
21 јуни 2016
214
136
1,053
Имам пишано на темава ама пак ќе пишам . Човекот со кој сум , некогаш немаше 10 денари во џеб . Денес зема 30.000 плата . Јас бев со него и кога немаше пари и сега кога има . Утре ако дојде ред , пофторно да нема пари , сепак ќе сум со него . Јас не ја продавам љубовта на тезга од ЗАРА и сличните бутикчиња :) праите доаѓаат и си одат исто како луѓето ( само разликата е што човек се раѓа и еден ден умира ) . Така да , воопшто не ми е важно дали вози бмв или пегличе , важно е да се тркала :)

• Ми се допаѓа
Реакции: rikica01

rikica01

Истакнат Член
19 ноември 2015
58
20
118
29
Имам пишано на темава ама пак ќе пишам . Човекот со кој сум , некогаш немаше 10 денари во џеб . Денес зема 30.000 плата . Јас бев со него и кога немаше пари и сега кога има . Утре ако дојде ред , пофторно да нема пари , сепак ќе сум со него . Јас не ја продавам љубовта на тезга од ЗАРА и сличните бутикчиња :) праите доаѓаат и си одат исто како луѓето ( само разликата е што човек се раѓа и еден ден умира ) . Така да , воопшто не ми е важно дали вози бмв или пегличе , важно е да се тркала :)
Фала богу дека битна љубовта а не парите

Ѕид на плачот

Истакнат Член
20 септември 2016
222
113
343
32
Скопје

Има и такви ко тебе и ко мене, ние сме тие, чесните исклучоци, кои го праат светот поубаво место за живеење.
Јас секогаш викам, сол и леб да си јадам со идниот мој муж, љубов да си тераме... Можи стварно ќе нема пари, ама времињата се менваат, а као Господ нема никој. Господ не е мачка. Ќе рескирам, ако не се збогати па, љубов ќе си имаме вечна и ќе си го сакам, дали парталав, дали у костим со машна, дали утредента децата ќе немаат што да ми јадат, воопшто не е битно.
Се сложувам со твојот коментар во целост.

Мислам, не дека автоматски јас важам за спонзоруша сега, али сепак треба да се отворат четири очи и да не се зима чоек шо нема бедни десет денари у џеб, немој кукле да ме ј***ш значи...

WolfGirl

Староседелец
21 јуни 2016
214
136
1,053
Има и такви ко тебе и ко мене, ние сме тие, чесните исклучоци, кои го праат светот поубаво место за живеење.
Јас секогаш викам, сол и леб да си јадам со идниот мој муж, љубов да си тераме... Можи стварно ќе нема пари, ама времињата се менваат, а као Господ нема никој. Господ не е мачка. Ќе рескирам, ако не се збогати па, љубов ќе си имаме вечна и ќе си го сакам, дали парталав, дали у костим со машна, дали утредента децата ќе немаат што да ми јадат, воопшто не е битно.
Се сложувам со твојот коментар во целост.

Мислам, не дека автоматски јас важам за спонзоруша сега, али сепак треба да се отворат четири очи и да не се зима чоек шо нема бедни десет денари у џеб, немој кукле да ме ј***ш значи...
Не , ако треба ние нема да јадеме ама децата си добиваат што треба во целост . Не се правам некоја чесна и поштена и не знам што ,ама никогаш не би била со некој чиче само за пари , или со Албанец или човек од било која друга вера . Мислам сите знаеме како идат тие работи . Еве ти пример . Моја школска идеше со оженет албанец со две деца дома за пари . Забремени од него , ја зеде , ја тепал многу , денес нема ниту дете , ниту некој ја погледнува , ниту е со дотичниот господин , ниту некогаш ќе може да има деца ( го изгуби бебето у 7-ми месец од бременоста ) . Не се сите вакви , ама за да добиеш што сакаш , ќе мораш шупак ( извинете на израз ама морав ! ) да му лижеш на некој за едно ташниче од ЗАРА . Епа не , фала . Подобро ќе гладувам отколку да се лигавам . А за децата , секако ќе имаат што да јадат . Освен ако мажот ти е неспособен за работа , па неможе да се помрдне од пред тв за да оди и да најде пари за леб . Мојов фаќаше секаква приватна работа , дигање вреќи , перење коли , возење такси , понекогаш и одеше по костени , се , само да заработи за детето да има што му треба . И знаеш што ? Имавме пари и за детето и за нас , колку само сме иделе по кафиња со друштво .. Секогаш ми купувал што ќе посакам , никогаш не ми рекол ќе правиш ова за да добиеш тоа . Тоа веќе не е љубов туку уценување . Ете го послужи среќа , си најде државна работа , две деца имаме , точно е дека до едно време возеше крш кола , ама пред месец купи и кола . Таквите што го одбиваа дека немал пари денес буљаат во нас кога одиме некаде . А имаме едвај 21 година , животот е пред нас и допрва ќе ствараме , да порасне бебето и јас ќе барам работа здравје .. Епа кукло ти трчкај си по типовите со длабок џеб , ама утре немој да кукаш кога тие типови ќе те фрлат како искористено марамче , а оние кои немале пари и си ги одбила немој да ги буљаш утре кога ќе имаат пари и некоја шо вистински ги сака . Па нели бракот беше во добро и зло , и кога имаш и кога немаш ?

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and malo

Ѕид на плачот

Истакнат Член
20 септември 2016
222
113
343
32
Скопје
Не , ако треба ние нема да јадеме ама децата си добиваат што треба во целост . Не се правам некоја чесна и поштена и не знам што ,ама никогаш не би била со некој чиче само за пари , или со Албанец или човек од било која друга вера . Мислам сите знаеме како идат тие работи . Еве ти пример . Моја школска идеше со оженет албанец со две деца дома за пари . Забремени од него , ја зеде , ја тепал многу , денес нема ниту дете , ниту некој ја погледнува , ниту е со дотичниот господин , ниту некогаш ќе може да има деца ( го изгуби бебето у 7-ми месец од бременоста ) . Не се сите вакви , ама за да добиеш што сакаш , ќе мораш шупак ( извинете на израз ама морав ! ) да му лижеш на некој за едно ташниче од ЗАРА . Епа не , фала . Подобро ќе гладувам отколку да се лигавам . А за децата , секако ќе имаат што да јадат . Освен ако мажот ти е неспособен за работа , па неможе да се помрдне од пред тв за да оди и да најде пари за леб . Мојов фаќаше секаква приватна работа , дигање вреќи , перење коли , возење такси , понекогаш и одеше по костени , се , само да заработи за детето да има што му треба . И знаеш што ? Имавме пари и за детето и за нас , колку само сме иделе по кафиња со друштво .. Секогаш ми купувал што ќе посакам , никогаш не ми рекол ќе правиш ова за да добиеш тоа . Тоа веќе не е љубов туку уценување . Ете го послужи среќа , си најде државна работа , две деца имаме , точно е дека до едно време возеше крш кола , ама пред месец купи и кола . Таквите што го одбиваа дека немал пари денес буљаат во нас кога одиме некаде . А имаме едвај 21 година , животот е пред нас и допрва ќе ствараме , да порасне бебето и јас ќе барам работа здравје .. Епа кукло ти трчкај си по типовите со длабок џеб , ама утре немој да кукаш кога тие типови ќе те фрлат како искористено марамче , а оние кои немале пари и си ги одбила немој да ги буљаш утре кога ќе имаат пари и некоја шо вистински ги сака . Па нели бракот беше во добро и зло , и кога имаш и кога немаш ?

Немам право никому да му судам, али сериозно?! 21 година, две деца?!
Нека ви се здрави и живи, толку за тој муабет.
Кукле, разбирам јас, не сум ко спонзорушата во ЗАРА шо влезе, јас сум одбила тип милионер. Пошо мислев дека уште не сум созреана за брак. Не се чувствував као зрела, за да стапам, со него да живеам. ЧАО му кажав! У реду е, имајте си среќен и спокоен брак. Сакајте се и во добро и во зло, да сме здрави и живи... Патиштата секаде не носат, не посакувам никому лошо...

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Љубовта не се купува со пари.
Со парите можеш да купиш нечие тело, нечие време, нечие внимание... можеш да купиш разговор, бакнежи, секс... можеш да купиш домакинка, мајка на твоите идни деца, жена за пред друштво,
но не и љубов, не и нечии мисли и чувства, неможеш со пари да влезеш во нечии соништа, да запалиш искра во нечии очи, да бидеш причина за нечија среќа...

Сепак секој си има приоритети. Некои радо би ризикувале телото да им гладува за да ја почувствуваат најголемата маѓија на животот, други пак, би носеле празнина цел живот во себе за да трупаат минливи и лажни богатства.