Дали сте задоволни од местото каде што живеете?

Nemirna.

Активен Член
14 февруари 2012
116
84
28
Задоволна сум за сега... Ама Скопјево е многу мало, секој со секого се знае, многу трачеви -.- тоа ме нервира. Не ми се свиѓа тоа што не ми е многу сигурен градов,наркомани, тепачки... но не би го менувала за ништо. Скопје ми е СЕ.

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Градот во кој живеам не е многу голем. Речиси секој со секого се знае. Имаме театар, немаме кино, броевите на паркови и зеленила во последниве неколку години се зголемуваат и тоа ме радува. Но сепак, си го сакам гратчево и не можам да се замислам надвор од него :)

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Градот во кој живеам не е многу голем. Речиси секој со секого се знае. Имаме театар, немаме кино, броевите на паркови и зеленила во последниве неколку години се зголемуваат и тоа ме радува. Но сепак, си го сакам гратчево и не можам да се замислам надвор од него :)

Кој град ако не е тајна? :)

Теофанија

Полноправен Член
19 февруари 2012
55
23
8
Задоволна до максимум. Бидејќи се работи за многу мало гратче, се ми е на дофат на рака и до секоја дестинација можам да стигнам пеш, за најмногу дваесетина минути. Кога би ги поврзала најоддалечените точки на градов, би добила период од триесет минути, дваесет за оние со поголеми стапала. :trca Нормално, ненормално големата близина на објектите, па оттука и на луѓето вродува со бројни недостатоци и тоа не прави просторно село. Дотолку повеќе е проблем што и луѓето почнуваат да се однесуваат како сељаци. Оговарањето е иљач за секоја мака, наместо- добро утро. Никој да не ве лаже дека зависта е голема во поголемите градови. Овде ја имаме за извоз. Но, ако ги скратиме овие небитни елементи на равенката, ќе го добиеме најубавото место за живеење во Македонија. Бидете сигурни дека ова не го кажувам пристрасно, затоа што и многу мои несограѓани го делат истото мислење. :showoffРетко каде ќе најдете онолку многу зеленило, вода и небо на едно место. Сте пиеле кафе овде сите, ако не повеќе, еднаш во животот. :wub

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Од некои работи сум задоволен од некои не сум.
Лошо е тоа што е мало гратче, и нема многу места за излегување. Сите знаат кој си што си, една глупост ако напраиш цел град ќе те разбере. Затоа мирен треба да си бидиш. Ама незнам, убаво ми е некако. Како што кажаа погоре, се осеќам сигурно. Баш заради тоа што секој втор човек го познавам, а некогаш тоа може и да биде лошо.

Клара

Полноправен Член
17 февруари 2012
80
58
18
Не сум задоволна не само од градов туку и од државава, размислувам и да си бегам надвор од границиве:nah
Иначе во Скопје живеам, ама и во помал град да живеев немаше да сум задоволна....ме нервира малограѓанштина, стереотипи, рекла-казала, балкански синдром.....сакам да живеам кај што никој нема да се замара со мојов живот (освен најблиските) :p

Ама си го сакам Скопје како град зашто тука сум израсната и имам спомени еден куп.....само се менува и тој и луѓето во него.....на полошо.

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Градот е убав, но луѓето што живеат во него не.. секој со секој се познава и затоа секој на секој прави лице. сите се некако упаднати во филм (долина на волците најчесто :D ) - машките билдери, женските бугарски пејачки.. жално..:( луѓето се подли често се оговараат меѓусебе, користољубиви..
нема ноќен живот т.е. нема ногу кафичи, една дискотека, ако тоа може да се нарече дискотека..