Дали игрите создаваат зависност и го затупавуваат мозокот?

Kiril

Активен Член
24 јуни 2012
181
127
43
31
Струмица
Игрите ствараат зависност и те како. Да затупуваат не верувам, може напротив нешто повеке да научиш од игрите. Сепак зависи и од жанрот и од големината и од крајот кој треба да го постигнеш во играта.
 

mountian

Полноправен Член
30 јануари 2013
57
30
18
сите предизвикуваат зависност а за затупеност зависи која игра,некој има што мозокот го фклучуваат 99 посто.те тераат да размислуваш,решаваш итн...
 

incule

Староседелец
5 јануари 2015
739
127
1,053
26
Да создаваат зависност а некои игри затупуваат,зависи од играта