Дали е ова и најглупавата и најпаметната генерација?

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
:rofl Ќе те просветли животот чедо... ќе искусиш на своја кожа... мој совет, ако имаш избор помеѓу нејзе и дота, избери ја нејзе.
Ја избрав нејзе јас, но си играм и Дота. Играм и World of Warcraft. Што има лошо во тоа ? Не сум знаел дека со гејмање нема женска да си фатиш. Од тебе слушнав дека постои такво проклетство.

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Ја избрав нејзе јас, но си играм и Дота. Играм и World of Warcraft. Што има лошо во тоа ? Не сум знаел дека со гејмање нема женска да си фатиш. Од тебе слушнав дека постои такво проклетство.
:)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Уште една генерација робови, наследник на безброј генерации робови. Со кинески лаптоп и мобиљка овојпат, но суштината е иста.
Претходните генерации подлажуваат за тоа како било `во нивно време` само за да се утешат.

Мирче_мкД

Истакнат Член
25 јуни 2012
173
121
343
31
Не може да биде и најглупава и најпаметна... всушност тоа нешто речиси и да не се мери, ке го сметаме просекот на оцени сега и во минатото ? Секоја генерација си има поединци кои придонеле со своите идеи и сите се надградуваат од некои предходни, ништо не е туку-така создадено. Развојот на технологијата може да донесе само позитивни унапредувања. Остајте ги децата шо ги гледате по фејсбук и останатите социјални мрежи кои во сето тоа гледаат една интересна и незаменлива играчка и практично се заробени во таа виртуелна реалност која не знае за граници. Луѓе кои никогаш за ништо во животот не превзеле поголема одговорност, односно целото нивно постоење се засновало на задоволување на основните потреби по аналогија на постоењето на една амеба имало и порано, а има и сега.. Вистинските достигнувања на оваа генерација, а и тие шо следуваат се подалеку од тоа шо можеме да претпоставиме, затоа понекогаш жалам шо не сум се родил барем 50 години подоцна :D . Доволен е фактот што во денешно време протокот на информации и нивниот обем е далеку попристапен за огромна маса на луѓе споредено со периодот пред втората светска војна, за другите работи не треба ни да зборувам, ги има премногу.

Па после ова можеме да речеме дека сме најнапредна генерација, а за најпаметна тешко дека би можело да се дискутира.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Или е нај глупава или нај паметна.
Трето нема?
Секоја генерација си го живее своето време.
Со извинење ама по ,,глупа,,генерализација одамна немав сретнато.(worried)

Се согласувам дека прво и основно, не може да биде и двете. А второ, да не речам секоја година, ама еве секоја деценија е различна со свој тренд и глобално размислување на генерацијата.

А би рекла дека секоја генерација е се поглупа бидејќи технологијата започнува да преовладува во сечиј живот. Општо човештвото оглупавува и работите се запоставуваат бидејќи премногу време се троши пред екран наместо на извршување на обврските и уживање во други активности. Има една изрека - we live in an era of smartphones and stupid people.