Дали е ова и најглупавата и најпаметната генерација?

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Знам, затоа и ти возвратив со контра шалливо прашање ;)
Да имало Дота во времето на Аристотел мислиш дека еден таков човек би ја усмерил својата интелегенција за таква банална работа?Не верувам.
А да имало компјутери секако дека ќе ги користеле и ќе ги чачкале можеби и многу повеќе отколку денешниве „сезнајковци“ и најверојатно многу повеќе би постигнале во науката со помош на денешниот сепен на усовршеност на технологијата.
Порано имам читано и дека постоеле " Загубени цивилизации " во стилот на Атлантида, кој имале високо развиена технологија. Така да не ме чуди... инаку Дота е прекрасна работа за да не си фатиш женска подолго време. :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Порано имам читано и дека постоеле " Загубени цивилизации " во стилот на Атлантида, кој имале високо развиена технологија. Така да не ме чуди... инаку Дота е прекрасна работа за да не си фатиш женска подолго време. :rofl

Mногу работи останале мистерија и нејасни за човештвото па така и тие „загубени цивилизации“..но се` е можно, за во тоа време ништо чудно да имало нешто поразвиено кое што секако не би можело да се мери во никој случај со денешниот степен на развој, но сепак можеби имало нешто..
За Дотата се согласувам ама јбг не ви иде паметот вас на машкава популација конкретно, додуша има и женски кои си играат..

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Или е најглупава или најпаметна одлучете се. Како што гледам е многу неодлучна, а за која генерација станува збор? :)

За на Авраам генерацијата. Замисли.

Пред да ја отворите темава, ова го читав на офнет, само што ова е тема на некојситаму мудрец кој го зборува очигледното во некоја си мудра книга (демек „Вие сте слепи глупаци, сааа ја че ви кажам што се случува.“).

Тоа што го обработува во таа книга кај нас и не е дотолку застапено. Еве јас на пример не гледам кај нас некој да го фатило сафра оти преседил 2 дена без компјутер или мобилен. Ова во темава важи за нациите каде што повеќето од луѓето се ептен приврзани кон своите смартфони и лап-топчиња па не мрдаат никаде без нив. Развојот на технологијата не е воопшто лош, само што капиталистите кои го финансираат тој развиток сакаат 100 пати повеќе средства од вложените. Така добиваш нација ко америте кои на пример смартфонот си го сметаат ко дел од себе и се дотолку приврзани за такви парченца технологија што ги носат буквално секаде каде што се тие.

Гледам спомнувате презентации, мејлови дрн дрн бла бла од школо ви барале. Па ви бараат затоа што ем ви даваат повеќе можности да го презентирате она што треба преку PowerPoint ем е попрегледно кога ќе го гледа некој друг. Мејловите се штедење средства и време. Наместо да се трупа беспотребно хартија за да напишете 200 зборови, полесно е да ги пратите по меил каде што нема лош ракопис, хиероглифско писмо и сл.

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Mногу работи останале мистерија и нејасни за човештвото па така и тие „загубени цивилизации“..но се` е можно, за во тоа време ништо чудно да имало нешто поразвиено кое што секако не би можело да се мери во никој случај со денешниот степен на развој, но сепак можеби имало нешто..
За Дотата се согласувам ама јбг не ви иде паметот вас на машкава популација конкретно, додуша има и женски кои си играат..
Никогаш не сум играл Дота нема ни да играм, а на вас женските ви иде паметот многу порано па затоа во годините за кој конкретно зборуваме на темата ќе фатите некој дечко од 25-26 години и така паметни ќе ја имате нај трагичната љубов како на Бандини или Малечката невеста, абе ајде ќе ми зборуваш кој се поарни, ние машките сме цареви, вие сте створени за да комплицирате. За жени ќе ми збориш... пу, пу, пу... чувај ме Боже

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
За на Авраам генерацијата. Замисли.

Пред да ја отворите темава, ова го читав на офнет, само што ова е тема на некојситаму мудрец кој го зборува очигледното во некоја си мудра книга (демек „Вие сте слепи глупаци, сааа ја че ви кажам што се случува.“).

Тоа што го обработува во таа книга кај нас и не е дотолку застапено. Еве јас на пример не гледам кај нас некој да го фатило сафра оти преседил 2 дена без компјутер или мобилен. Ова во темава важи за нациите каде што повеќето од луѓето се ептен приврзани кон своите смартфони и лап-топчиња па не мрдаат никаде без нив. Развојот на технологијата не е воопшто лош, само што капиталистите кои го финансираат тој развиток сакаат 100 пати повеќе средства од вложените. Така добиваш нација ко америте кои на пример смартфонот си го сметаат ко дел од себе и се дотолку приврзани за такви парченца технологија што ги носат буквално секаде каде што се тие.

Гледам спомнувате презентации, мејлови дрн дрн бла бла од школо ви барале. Па ви бараат затоа што ем ви даваат повеќе можности да го презентирате она што треба преку PowerPoint ем е попрегледно кога ќе го гледа некој друг. Мејловите се штедење средства и време. Наместо да се трупа беспотребно хартија за да напишете 200 зборови, полесно е да ги пратите по меил каде што нема лош ракопис, хиероглифско писмо и сл.
Тоа не беше спомнато во негативна конотација.
Туку во контекст на тоа што ни е наметнато од општеството или ете во случајот од училиште кое се декларира како задолжително.
И фала богу дека ни овозможува поголема слобода и креативност, а и можност за презентирање на одредена материја.

Никогаш не сум играл Дота нема ни да играм, а на вас женските ви иде паметот многу порано па затоа во годините за кој конкретно зборуваме на темата ќе фатите некој дечко од 25-26 години и така паметни ќе ја имате нај трагичната љубов како на Бандини или Малечката невеста, абе ајде ќе ми зборуваш кој се поарни, ние машките сме цареви, вие сте створени за да комплицирате. За жени ќе ми збориш... пу, пу, пу... чувај ме Боже

Бога ми, нека те чува.
И не се нервирај де, јас не ти реков дека ти не фаќаш женска ради Дотата, само генерализирав.
И кој жити мене направи машко-женска споредба во случајов? Молим те не ги вади работите од контекст.
А тоа дали некој ќе ја живее трагичната љубов на Бандини независно е од годините и на едниот и на другиот пол.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Или е нај глупава или нај паметна.
Трето нема?
Секоја генерација си го живее своето време.
Со извинење ама по ,,глупа,,генерализација одамна немав сретнато.(worried)
Не е ни едното ни другото.
Како и секоја генерација која се развивала и ќе се развива.
Секоја генерација за себе,се во свое време.
Има и позитивни и негативни работи на секое време кога една генерација постои и секогаш ќе биде она старото:
Порано беше поарно..
Кога бевме ние млади..

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Обожавам вртење во круг. Како вртелешката кај Монтана во Крушево.
Зависи на тоа што мислите дека е паметно или глупаво. Јас би рекол дека се паметни.

• Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183

Уаооооооооо .. не сум знаел дека за да си фатиш женска треба да престанеш Дота да играш :eek. Учителу, дај те молам просветли ме .. како да и кажам на женска ми дека играм Дота ? Ќе ми се налути ли ? Ќе ме остави ли ? Леле паника ме фати ..

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Уаооооооооо .. не сум знаел дека за да си фатиш женска треба да престанеш Дота да играш :eek. Учителу, дај те молам просветли ме .. како да и кажам на женска ми дека играм Дота ? Ќе ми се налути ли ? Ќе ме остави ли ? Леле паника ме фати ..
:rofl Ќе те просветли животот чедо... ќе искусиш на своја кожа... мој совет, ако имаш избор помеѓу нејзе и дота, избери ја нејзе.