Дали врска на далечина може да успее?

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
Зошто живци да имаш? Врската нели треба да биде опуштена и релаксирачка.Нема простор за нервоза ако сакаш да успее врската и да ти биде супер во неа.
Девојката е од друг град и баш онака ми е супер.Помалку гледање, ама кога ќе се видииш :D :D :D

сум имала врска од друга држава, па тоа од искуство го кажав...
од прво ќе толерираш се...ама коа ќе почнат љубоморите и напнатоста...затоа ќе ти требаат живците...за да успее врската.

• Ми се допаѓа
Реакции: МериСелест

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ако се има воља од двете страни зашто да не?
Мада превише ми е утопистички тоа.
After all we are humans.

sada

Нов член
18 јуни 2012
1
2
3
37
Јас лично мислам дека СЕ ШТО СЕ САКА, СЕ МОЖЕ.
Па така и врска на далечина може да успее ако и давјцата партнери сакаат да останат заедно
Јас со мојот дечко сме заедно во врска веќе 3 години и нашата врска функционира на далечина. Значи тој работи во странство и на секои 3 месеци доаѓа дома по 20 дена има одмор. А за наше најголемо изненадување тој отиде во странство после 1 месец откако ја започнавме врската. Така да далечината немора да биде некој изговор ако сакате и двајцата да успеете.
И еве секојдневно се слушаме преку интернет и на телефон. А сега ја спремаме и нашата веридба :).

KaMa(

Полноправен Член
1 јули 2012
42
32
18
Може да успее, но барем моето искуство налага дека врската побрзо се распаѓа во такви околности. Sooner or later, растојанието и слабото гледање нагризуваат. Има исклучоци, но ретко кога и тие се среќни.

Врската се базира на заеднички моменти, на разговори во живо, не преку ВИП

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Што мислите функционира или пак не ??
или за се треба близина ??
наведете некое Ваше искуство ако го имате :)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Брат по којзнае кој пут гу отфараш тему : )

Зависи на коју далечину, Токио Франкфурт љубаф неможе да функционира, Куманоо Скопје, Неготино Кавадарци...
Е такфи можеф : ) Далеко а блиско
Мое искустфо, 3 године у врску сс девојче од Скопје, поише се глеамо него некои од ист град

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Брат по којзнае кој пут гу отфараш тему : )

Зависи на коју далечину, Токио Франкфурт љубаф неможе да функционира, Куманоо Скопје, Неготино Кавадарци...
Е такфи можеф : ) Далеко а блиско
Мое искустфо, 3 године у врску сс девојче од Скопје, поише се глеамо него некои од ист град

не видов да има иста ваква тема. Ако има нека ја спојат со постоечката
ете велиш 3 години одиш има ли бе пријателче иднина таја врска или е од типот на ѓјупски врски од денес за утре :giggle, :pusi
еднаш неделно и секој ден има и те како разлика :kafe.
баш ме интересираат мислења на девојчињава во форумов што мислат тие за ова
и друго бидејќи сите го користиме литературнио јазик и пишуваме со него, би те замолил да го користиш него а не дијалекти (верувај ми треба едно 3 пати да ти го читам текстот да сватам што си напишал :eek:)