Дали знајш која е разликата во врска само за секс и посигурна врска?Мизерно е да кажеш брее дека сакаш да влезиш во врска само за секс, ако ти е само за секс што бараш да влегуваш во врска, секоја вечер наоѓај си друга, сексај се и чао пријатно.Само работава е што некои не можат да ќарат женска за една ноќ(толку им е способноста) па бараат нешто као демек "посигурно" кај што ќе можат да си се празнат секој ден и тоа загарантирано, не битно каква врска би било тоа или со каква девојка, важно да има празнење.
Дали знајш која е разликата во врска само за секс и посигурна врска?
Во врска за една вечер задолжителна е заштитата (кондом обавезно) а во посигурна врска нема потреба, а разликата меѓу едното и другото е огромна барем за мене.
Точно нема врска во твојот одговор само јас направив кој е разлика меѓу едната и другата врска.Викаш нема потреба, ами ако е сигурна врскава како што викаш ти, тоа значи дека нема потреба да се пазиш? ќе си прајш екипа за мал фудбал? Тоа со заштитата нема врска, до вољата на двајцата е како ќе се одвиваат тие работи.
И пак ќе речам примеров со заштитава нема врска со тоа што го кажав јас во мојот коментар.
Без секс не успева врска.Мизерно е да кажеш брее дека сакаш да влезиш во врска само за секс, ако ти е само за секс што бараш да влегуваш во врска, секоја вечер наоѓај си друга, сексај се и чао пријатно.Само работава е што некои не можат да ќарат женска за една ноќ(толку им е способноста) па бараат нешто као демек "посигурно" кај што ќе можат да си се празнат секој ден и тоа загарантирано, не битно каква врска би било тоа или со каква девојка, важно да има празнење.
Без секс не успева врска.
Нормално е дека ке бараш секс у врската и дека поради тоа ке се фатиш, после следува сигурното и преовладува љубов.
Во право си.Вака значи, да разграничиме, јас не реков дека сексот не е битен, и не е здраво ако не е битен, односно ако немаш потреба од него, а секојденевно си со таа личност, ја бакнуваш, ја допираш..
Ама мислам дека грешно е да влезиш во врска со мисла да се сексаш па после што биде нека биде, можда ќе дојде љубовта..не е подобро да влезиш во врска поради самата привлечност, желбата да бидеш постојано со таа личност, да ја чувствуваш нејзината близина, а сексот ќе си дојде сам по себе ако го има сето ова?
Ако влезиш во врска со мисла-секс, таа врска е на стаклени нозе, можно е да успее можеби со тек на време, но големи се шансите и многу брзо да се заврши.