Се е веке кажано на темата.
Уште да додадам само...
Само бришење на каналите кај што има турски серии...
Уште да додадам само...
Само бришење на каналите кај што има турски серии...
Не го прочитав цел текст, пошто ми е мнгоу непрегледен, но веднаш ќе те цитирам во втората реченица
„Ќе говорам за медиумите поконкретно за телевизијата и нејзиното неизбежно влијание врз младината но и врз секој човек.„
Неизбежно влијание? Ма дај, тоа сам си одлучуваш дали медиумите ќе влијаат врз тебе или не, јас на пример не гледам телевизија, ни вести ни серии, ни филмови, ни емисии зборам за нашите телевизии пошто се е срање, а и да го пуштам телевизорот и да гледам ни 1% нема да влијаат на мене, едноставно јас не им дозволувам. Ќе кажам се зависи до човекот, а тоа што гледаат деца 1-во 2-ро одд, такви очајни серии тоа е се до родителите пошто и они ги гледаат тие, и децата покрај нив, наместо да седне со него да го научи нешто дали од учебникот или да гледаат нешто паметно на Дискавери, они си гледаат турски срања и ги плачат и жалат.
И на крај не знам зошто го напишав сето ова кога се изнервирав од целава ситуација.
Фала многу.
Е... Нинџа желките се стари цртани. А и ние сигурно сме гледале некои насилни цртани кога сме биле деца ама не ги памтиме како насилни тие цртани. За сериите тотално се сложувам а за Дискавери како да го гледаат тој канал луѓе што не знаат англиски? Јас уствари никад не гледам превод, може и има превод на тие канали... Ама пак, маливе се научени се да им е изџвакано и они само да голтнат, така да ако не се збори на македонски нема потреба да се гледа. Све у свему браво, убава статија.
абе ај море мали деца уште г*зон не знает да си го бришет пак англиски ќе учеле -.- глупости'Во право си за ова со македонскиов, сега се сакаат или превод да има или да е синхронизирано..Јазици, јок :/
Сега англиски учат уште од I-одд. а пак ко ќе видиш се чекаат на готово, затоа и ништо не знаат, во просек од двајца до тројца на генерација имаат солидно познавање конкретно на англискиов јазик..Ама тоа е тоа
Внука ми има 4 години...знае перфектно англиски и македонски, што има тука чудно...зошто да не учат?абе ај море мали деца уште г*зон не знает да си го бришет пак англиски ќе учеле -.- глупости'
абе ај море мали деца уште г*зон не знает да си го бришет пак англиски ќе учеле -.- глупости'
абе остај ти внука ти. имат некој така поинтелегентни деца и јас иам брачеда имат 2 години па знајт песни и на македонски и на француски и на англиски па шо? све то си е убо шо учет ама не морат да ги терет задолжително да учет (ко шо учет)... уште од 1во одделение интелектуалци очеквет од децава аманВнука ми има 4 години...знае перфектно англиски и македонски, што има тука чудно...зошто да не учат?
и + то и јас на 4 години знаев англиски ама дека одев на часој за да го научам основното..Внука ми има 4 години...знае перфектно англиски и македонски, што има тука чудно...зошто да не учат?