Брак набрзина | Црнобело Форум

Брак набрзина

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Па дури ни времето неможе да и пркоси на судбината.
Како што ни обичниот лист хартија ја потврдува љубовта.
Се зависи од нас,од нашите одлуки.Тоа уствари е и нашата судбина.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Lena, slb_bobo and JaMi

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
121
Знам за еден таков пример и кога разбрав, не знаев дал да плачам дал да се смеам. Ама ај ќе видиме, времето ќе покаже што ќе излезе од тој брак.
Инаку, ако размислам логички, прв проблем со кој се соочувам е: не ја познавам личноста доволно добро. Еднаш прочитав на интернет нешто во стилот: ако не би влегла во бизнис, во партнерство со таа личност, тогаш подобро и да не влегуваш во брак. И ми има смисла, зошто бракот е и поблиска врска од бизнис и повеќе работи зависат од успехот на бракот.
И? Би почнал некој од вас ортачки бизнис со некој што го знаете недела дена?
Ја знам дека не би. Може да се испостави дека е неодговорна личност, коцкариште, пијаничиште, наркоманка и тн. Милијон ствари има што не ги знам за неа. Или еве најобична работа: таа неќе да има деца, ја сакам. Ништо, бракот ќе пропадне!
 

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Знам за еден таков пример и кога разбрав, не знаев дал да плачам дал да се смеам. Ама ај ќе видиме, времето ќе покаже што ќе излезе од тој брак.
Инаку, ако размислам логички, прв проблем со кој се соочувам е: не ја познавам личноста доволно добро. Еднаш прочитав на интернет нешто во стилот: ако не би влегла во бизнис, во партнерство со таа личност, тогаш подобро и да не влегуваш во брак. И ми има смисла, зошто бракот е и поблиска врска од бизнис и повеќе работи зависат од успехот на бракот.
И? Би почнал некој од вас ортачки бизнис со некој што го знаете недела дена?
Ја знам дека не би. Може да се испостави дека е неодговорна личност, коцкариште, пијаничиште, наркоманка и тн. Милијон ствари има што не ги знам за неа. Или еве најобична работа: таа неќе да има деца, ја сакам. Ништо, бракот ќе пропадне!
Ти ке дозволиш да пропадне бракот само ради тоа што она нема да сака да има деца кога тебе тоа ке ти одговара ?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
121
а што правиме ако ти не можеш да имаш деца, па жената те остави??
Аха, ако неможе да има деца може тоа не е по нејзина вина и тогаш ке се разведеш ?
Да и да. За мене лично бракот без деца е промашена работа. Ако и таа се чувствува исто, не би и замерил ако ме откачи.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Dare

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,447
9,155
1,683
Кушкундалево
Да и да. За мене лично бракот без деца е промашена работа. Ако и таа се чувствува исто, не би и замерил ако ме откачи.
Значи големото откровение „Ако брачните другари одлучиле дека не сакаат деца (поради х причина) бракот не може да се склучи.“ Ти да си матичар тоа ќе прашуваш нели? И ако ти кажат дека се неплодни и двајцата, готоо нема брак за нив. Или пак плодни, а не сакаат деца? Ништо бре, нема брак. Има да седат цел живот само во врска и да плаќаат ергенски и момински данок до крај на животот.
 

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
121
Значи големото откровение „Ако брачните другари одлучиле дека не сакаат деца (поради х причина) бракот не може да се склучи.“ Ти да си матичар тоа ќе прашуваш нели? И ако ти кажат дека се неплодни и двајцата, готоо нема брак за нив. Или пак плодни, а не сакаат деца? Ништо бре, нема брак. Има да седат цел живот само во врска и да плаќаат ергенски и момински данок до крај на животот.
Прочитај го моето мислење уште еднаш и цитирај го делот кај што кажувам што треба да прават другите. Значи не ме интересира, јас за себе зборев.