Бракот во минатото | Црнобело Форум

Бракот во минатото

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Колку и да се во релација љубов и среќа, не си свесна колку страв врти во нив. Едно мрдање со првче твоја и иш од работа.
Не е потребно од шефување во еден однос... Само разбирање.
Затоа што порано каде што шефувал мажот... Жената цепела дрва, жената го средувала домот, тој ќе влезе од работа валкан сиот, и сиот труд нејзин да среди дома се ќе падне во вода зошто тој ќе извалка во 10 минути а таа мора да молчи дури и нозеде да му ги измие итн итн...
Е тоа не е брак. Тоа не е љубов.
Тоа е робовладетелство!
Пре би да „ризикувам“ за развод, ама да имам рамноправност :)
Знам дека е така за ова што објаснуваш за бракот и се согласувам,затоа објаснив во која смисла мислам за шефувањето.
иначе не ги бркам вработеените од работа на таков начин,и апсолутно сум свесна за релацијата помегу работникот и неговиот надлежен.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and Arkantos

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,848
1,153
Знам дека е така за ова што објаснуваш за бракот и се согласувам,затоа објаснив во која смисла мислам за шефувањето.
иначе не ги бркам вработеените од работа на таков начин,и апсолутно сум свесна за релацијата помегу работникот и неговиот надлежен.
Епа тоа што вие девојките знаете да шефувате и да вртите околу мало првче без да сетиме ние тоа е друга работа :)
 

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,520
14,428
1,683
Таму каде што треба
Браковите во минатото можеби се разликуваат од сегашните по тоа што прагот на меѓусебната толеранцина бил повисок од сегашниот и во тоа што порано не се осудувале многу на разводи дека било срам што другите ќе кажат и ќе ја осрамотат фамилијата.
Инаку верувам дека се друго е и било скоро исто.