Болка во грлото

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,518
1,183
Big Sur
Реакција од маска ти е ова. Не е страшно колку што живцира. Совет: трпи и мавај се со прополис форте капки од време на време, колку да не ти праи реакции во грлото.

Ова го констатирав летово кога отидов на одмор вон цивилизација и без маски. 2 недели без неа ми се регенерира грлото и синусите до одреден степен на нормала. Сеа гледам пак се навраќа од време на време.
Прополис може да пробам, данке, али не верувам дека скроз е од маска (иако сигурно има удел) пошто од мала сум со тоа „прочистување грло“ на неколку минути, само што зачестува како стареам. :S