Баба Ванѓа

♠ Таа Сум ♠

Староседелец
17 април 2012
233
444
1,063
Скопје
Баба Ванѓо предвидувањата остаи си ги за во Бугарија,ја не ту верувам! :)
Благодарам,чао пријатно !

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
баба Ванѓа е прабаба на Пепита од Ноо Село струмичко, он ми беше цимер у Штип,стфарно.
она била обична баба сфе док едно сабајле пред куќу дувнаја ветар и ву ги издуваја очи(звучи смешно ама парвати е озбиљан што е стфарно ретко), њума сфи гу сакале осфен муж ву, тепаја гу нон стоп, пијаница...
....и едно пролетно утро, цимо....раскажуе ми Пепи едн вечер....
......дувнал силен ветер(сртумички лафе он) хх и очите и истечеле,слушнала некакоф глас, божји глас
после тој имала дарбу да лечи од разни болести, гледала нормално иако немала очи, предвидувала пуно работе кои стфарно се десиле, сфи ву верувале осфен муж ву, пцуваја гу после тој и викаја дека л'же сфе, пијаница....
цимер сфе тој ми га е кажуваја, његоф татко(внук и) ми кажа дека е тој стфарно и дека Пепи не ме л'же
мноо погаѓала иако пуно народ преувеличе, не е она Нострадамус, ама ипак била видовита(без очи) и погаѓала сфе, леќила од сфе, и пуно работе погодила а пуно и не.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and Aaliyah

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
2088 – Нова болест – стареење за неколку секунди!!!

2097 – Брзото стареење е победено.

Are you serious? хахаха САД не се подели на 5 самостојни држави. Абе ајде

• Ми се допаѓа
Реакции: 84 sk_Y ^_-

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Абе оваа Ванѓа се знаела. Алал да и е.
Од тоа војната во 2011та јас не чув и не видов ништо. Валјда спиев две три години без престан.
Ова се глупости во боја. Мислам, женава кажала се што и дошло на ум.
|-(

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Темата е лошо поставена ќе дадам мислење кога ќе имам повеќе време

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Темата е лошо поставена ќе дадам мислење кога ќе имам повеќе време
Е добро де,пиши кога ќе имаш време,нема потреба од овој коментар|-(
инаку јас не и верувам на баба ванѓа,мн и се глупи предвидувањата.

Kiril

Активен Член
24 јуни 2012
181
127
43
36
Струмица
Јас истите во целост предвидувања на интернет ги најдов како предвидувањата на Нострадамус, а за баба Вањѓа имаме слушано ного од постарите луѓе тука во Југоисточна Македонија, ного работи е предвидела, исто така како што кажа еден член погоре е лечела од разни болести итн. И до ден денеска некој тука низ Струмица ка се права дека знае се му викат: E шо ти баба Вањѓа да не си? :)

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
Најстрашните предвидувања на Баба Ванѓа се за Руската нуклеарна подморница Курск која потона во август 2000 год,за која таа уште во 1980 год предвиде дека ќе предизвика катастрофа.Таа ги предвидела и нападите на кулите близначки во Америка уште во 1989 год каде рекла дека невина крв ќе биде пролеана.

• Ми се допаѓа
Реакции: Iskra*-* and Kiril

Wild.One

Истакнат Член
17 јуни 2012
197
147
343
Wonderland
Многу се слични како на Нострадамус и има доста предвидено ама годините и се промашени.
Им има помогнато на многу луѓе, распрашајте ги постарите сигурно знаат занеа. Мајката на една моја пријателка неможела да остане бремена долго време и го знаете македончето одма по бајачки, кога вака слушнале за Баба Ванѓа и едвај закажале. Кога се сретнале им рекла да одат во некоја бања во Рим и кога ке се вратат се ке биде во ред. За 9 месеци без проблем родила здраво девојче.. Се претпоставува дека контактирала со вонземјани. Еве извадок од oписот на документарецот што е поставен на youtube.
U ponoć 31.01.1911. u makedonskom gradu Strumici, rođena je djevojčica.Bila je nedonošče - sedam mjeseci, tako slabašna da u porodici niko nije vjerovao da će prživeti.Zbog toga su, ćak i ime Vangelia, djevojčici dali dva mjeseca kasnije
"Kada bih rekla Ijudima sve šta vidim i znam, oni bi isti čas željeli da napuste ovaj svijet. Vi čak ni ne naslućujete, čega sam ja učesnik. Blagosloveni su oni koji ništa ne vide, i ništa ne čuju ."...
"Noću dok vi spavate, ja skoro ne spavam, sve vrijeme od sumraka do zore lutam zemljom,i vidim zastrašujuće stvari"...
Jednom me je Vanga pitala šta mislim o Bogu? "Kako ti zamišIjaš Boga? " , odgovorila sam "Nikako, ne znam!" A ona reče:"Niko nije vidio Boga.Bog je svjetlost. " Zatim je rekla:" Neška uzmi Bibliju čitaj naglas ja ću ti reći šta je od toga istina. " Naravno takve izjave, kao i sposobnost da Vanga priziva duše mrtvih, u crkvenoj hijerarhiji ne odobravaju...
Еве го документарецот

Останува мистерија. Некои ке веруваат, некои не.

• Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah and Lovely*-*

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
32
Струмица
може имала некоја моќ жената :) мајка ми била таму со баба ми, додека баба ми зборувала со неа, мајка ми ги гледала цвеќињата ( премногу сака ) и почнала да ги фајка, и баба ванѓа и рекла да ги остави :^)