Апликации за Андроид телефони

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
iFixit - туторијали за поправање на телефони, апарати, компјутери...

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Мои инсталинаи:
  • Twitter
  • Chrome
  • Foursquare
  • Instagram
  • FootMob
  • Adober Reader
  • Phone Book Plus
  • Winamp
  • Battery
  • Messenger
  • Бесилка
  • Talking Tom
  • CrnoBelo
  • Android Macedonia
  • Моја Валута
  • Galaxy S3
  • Y! Mail
  • Camera Magic
  • Firefox Beta
  • Opera Mobile
  • TweetsPie

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Еве неколку добри и корисни апликации ..

1. Dolphin
Dolphin е еден од најдобрите мобилни пребарувачи. Тој е брз, стабилен има табови и е подобар од пребарувачот кој доаѓа стандардно со Andorid.
2. ChompSMS
ChompSMS е најдобриот тексутален клиент за Android. Особено е подобар од стандардната апликација поради употребата на батеријата, односно фактот што не оди на „sleep“ толку брзо.
3. Winamp за Android
Ова е најдобриот мултимедијален плеер за Android. Најинтересно за апликацијата е тоа што можете да ја поврзете бежично со вашиот декстоп компјутер и да пуштате музика.
4. FeedR
FeedR претставува RSS читач. Тој ви овозможува да поставите веќе снимани сетинзи или вие да поставувате ваши лични обележувачи. А, исто така, ја има и опцијата auto-update.
5. Advanced Task Killer
Advanced Task Killer е една од оние апликации за кои се надевате дека нема да ви затреба, но не е лошо да ја имате. Таа служи за некои апликации или процеси кои знаат да се „заглават“ и со тоа да ја забават работата на вашиот телефон и да ви ја „цедат“ батеријата непотребно. Затоа сега сè тоа може да го решите со еден клик.
6. Google Maps Navigation
Со оваа апликaција, телефонот едноставно Ви станува мини компјутер. Таа ви овозможува да пребарувате низ мапите, дури и гласовно, а ви дава информации во живо за сообраќајот, сателитски поглед и навигациј за движење.
7. DropBox
Dropbox е бесплатен сервис кој ви овозможува да ги синхронизирате сите ваши податоци од сите ваши направи - десктоп, лаптоп, телефонот, па дури и интернет.
8. Astro File Manager
Ова е најдобрата апликација за Android која ви овозможува да го преземете кој било фајл од кој било пребарувач. Можете да распакувате, креирате и пребарувате Zip фајлови. Потоа можете да правите backupна сите фајлови на мемориска картичка, да испраќате слики, текст и сè тоа без употреба на компјутер. А тука се и стандардните функции како Cut, Copy, Paste, Delete и Move.
9. QuickOffice Mobile Suite
На вашите телефони можете да читате Word, Excel илиPowerpointдокументи, но не можете да ги уредувате. Quickoffice, засега, е најдобрата апликација за ова.
10. BitDefender Mobile Security
BitDefender Mobile Security е еден од најдобрите анти-вирусни програми за мобилни уреди. Многу е ефикасен и речиси и да не влијае врз траењето на батеријата, аве штити од можните ризици на кои сте изложени додека сурфате на интернет.

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Исто така еве ги и другите мој апликации кој јас лично ги имам инсталирано и ги користам
** Google Voice, Advanced Task Killer, Dropbox, Google Docs, Evernote, Taskos, DroidAnalytics, Documents To Go, Tripit, Places, Astro File Manager, Speed Test, Amazon Kindle, Google+, TED Air, Google Googles, Photoshop Express, Audible, Shazam, Google Finance**

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
абе ти од овие шо ги наброја јас ниту една неам.
Shazam , youtube, facebook мислам дека се најкористени.
Немора да значи .. soundhound е исто така многу популарна и корисна апликација .. teamviewer итаа е баш интересна и многу корисна за мене , баш нај новата апликација од МВР што е *апликацијата е во вид на тестовите од електронските полагања и служи за цел побрзо и подобро да се подготват луѓето кој планират да полагаат за возачка дозвола*