Апликации за Андроид телефони

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ја не би ја препорачал винамп за слушање музика, ко прво нема нити добар еквилајзер а ко второ нема bass booster и virtualizer. Јас би препорачал Player pro (со DSP) или Rocket player регистрирана верзија со 10band еквилајзер, бас бустер и виртуалајзер. Плус многу подобро комуницира со скроблерите за last.fm кои мене ми се битни затоа што од таму црпам музика.

Батери сејвери, таск килери и такви дрнгалашки се само беспотребно фаќање меморија и оптеретување процесор, а неретко и ја пореметуваат функционалноста на самиот оперативен систем. Самиот андроид има многу пофункционален таск килер и батери сејвер.

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Live tv Macedonija - многу добра апликација . со сите Маќедонски канали .. кој беспрекорно работат со максимален квалитет на слика .. STB - стопанска банка м-банкинг исто така уште една добра апликација со која имаш птистап 24/7 до вашата сметка и се разбира SKYPE ! . а еве и некој игрици кој ги користам ретко .. air wing pro , basketball , rope walke и pool master

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Мене зошто мобилниот ми служи 80% за музика, како корисник на symbian, најкорисна апликација ми е internet radio со +50 000 радио станици од секаков жанр. Исто така, имам и понекое радио симнато од Aupeo!, но поретко ги користам. Друго ништо не ме интересира, се случува да симнам некоја апликација или игрица за да ги ѕирнам какви се, но речиси веднаш ги бришам.

Teddy Picker

Староседелец
15 јуни 2012
155
162
643
Фоф компирето
Блазе сте вие со поголема внатрешна меморија. Кај мене ги имам Вибер, APP2SD, Opera Mobile, Advanced Task Killer, Foursquare, Goodreads, IMDB, Instagram, MemoWidget, MX PLAYER (најдобар за филмови, пошо гледам многу серии на телефонот), YouTube и како најдобра за твитер ми е TweetCaster. Значи сите шо ги имам ми се корисни и зафаќаат по помалце меморија. А уште колку ми требаат ама тие ќе бидат за понатаму, понов телефон. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Блазе сте вие со поголема внатрешна меморија. Кај мене ги имам Вибер, APP2SD, Opera Mobile, Advanced Task Killer, Foursquare, Goodreads, IMDB, Instagram, MemoWidget, MX PLAYER (најдобар за филмови, пошо гледам многу серии на телефонот), YouTube и како најдобра за твитер ми е TweetCaster. Значи сите шо ги имам ми се корисни и зафаќаат по помалце меморија. А уште колку ми требаат ама тие ќе бидат за понатаму, понов телефон. :)
Аха а што телефон имаш ?! или од постарите кој имаат 150 мб меморија ?! ако имаш 150 мб меморија .. земи рутирај го стави си една од 4 или повеќе гигабајти мемориска и рутирај го

• Ми се допаѓа
Реакции: Стоименов

Teddy Picker

Староседелец
15 јуни 2012
155
162
643
Фоф компирето
Аха а што телефон имаш ?! или од постарите кој имаат 150 мб меморија ?! ако имаш 150 мб меморија .. земи рутирај го стави си една од 4 или повеќе гигабајти мемориска и рутирај го
Motorola Fire XT530. Не е многу стар ама сепак е со 150 мб внатрешна меморија. Не смеам да го рутирам пошо ја губам гаранцијата, а и не сум навлезен во тоа иако ја знам постапката. Така што ќе почекам да помине гаранција па ќе видам. А глеав на нет со мемориска му додаваш „внатрешна“ меморија колку ти душа сака. Сепак ризик е. :)

Teddy Picker

Староседелец
15 јуни 2012
155
162
643
Фоф компирето
што е тоа рутирање? :)
Отвараш целосен пристап до софтверот на телефонот и има администраторски права. Едноставно можеш да го искористиш максимално. Гуглај, просветли се па и обиди се ако ти прави ќеиф.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Отвараш целосен пристап до софтверот на телефонот и има администраторски права. Едноставно можеш да го искористиш максимално. Гуглај, просветли се па и обиди се ако ти прави ќеиф.
иксперијата ми е тазе :) ќе треба да почекам едно 11 и пол месеци :)