Јас сум дефинитивно против тоа но сметам дека има ситуации каде МОРА да се иззреагира така ... (за жал)
Вака извини што те цитирам ама морам.Моника, далеку да е, ама да те силуваат и после 2 месеци да дознаеш дека си бремена од силувачот, тешко дека бебенца и цвеќенца на памет ќе ти доаѓаат.
Абортусот не е ниту забавен, ниту интересен, ама трае кратко и тука завршува.
После силувањето тој страв се носи со себе до крајот на животот. На жената и треба многу време да се опорави. А посебно не би и помогнало во опоравувањето дете од силувачот.
Не знам што мислиш за плодовите од инцест, и убиените зиготи во епрувета при вештачко оплодување?
Вака извини што те цитирам ама морам.
Прво и основно ако си силувана и останеш бремена ќе мора да се помириш со судбината која те пронашла.Ќе се соочиш со реалноста ако неможеш да го чуваш ќе го дадеш во дом..Има некој кој со задоволство би го гледал без разлика од кого е и како е натснато.
Потоа кога зборуваме за епруветата станува збор за нешто сосема поразлично..Најпрвин ќе кажам дека плодот е жив од моментот на зачнувањето а не од предходно.Потоа неможеме да споредиме зигот со плод....Плодот се убива со абортус не утре дента откако е зачнат или веднаш...Поминуваат неддели,месеци..А за тоа време плодот се развива во утробата на мајката затоа да не мешаме баби и жаби.
Да многу добро се читам..и знам многу добро што говорам...извини шо јас те цитирам тебе, ама морам да те прашам:
се читаш ли што пишуваш?
а и сите кои толку гласно скокате против абортусот?
решавајте си за себе, ако некогаш се најдете во ситуација, заради една или друга причина
и оставете ја секоја жена сама да си одлучи дали би или не би.