Љубомора

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Абе сум била љубоморна, али највеќе онаа љубовна љубомора.. Некогаш сум знајала да претерам, ама освестам се..
Сепак да бидам љубоморна на другарки, братучеди, брат, па макар и на некоја шо не ја ни познавам никогаш!!
Искрено, повеќе е и дека не се ни замарам, и стопати ми е подобро овака :sreken

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Љубомора - доказ дека некој-а премногу те сака и се плаши да не те изгуби.

• Ми се допаѓа
Реакции: Jasmina-Jase

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
125
343
Скопје
Има некои денови кога на се живо сум љубоморна,значи не гледам тогаш другарка,сестра брат,некој друг близок...љубоморна сум на се и сешто ,на најмали и банални работи..И се ми е :place.....Се има некој друг така почуствувано? Кажувајте со време ,ако сум сама да барам со време помош... :(
Најдобра помош можеш да си бидеш сама на себе си.Ти си таа што можеш да се контролираш и само ти самата можеш да го надминеш тоа.
Јас понекогаш сум била љубоморна на некој дечко,но секогаш сум знаела тоа да го исконтролирам.
Со љубомората само можеш да постигнеш да те замразат луѓето,спротивното никогаш не можеш така да го добиеш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Љубоморен сум и јас, за жал. Некогаш повеќе, некогаш помалце, некогаш и не постои такво чувство. Кога не постои е најубаво, знаеш дека се е во ред со врската. Бар така било кај мене.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,520
1,183
Big Sur
Признавам, љубоморна сум само во врска, и тоа ако ми се даде причина т.е. моево се граничи со љубомора и фактот што не сакам да ме прават будала за некои работи, па тука правам испади. Ама на секој по заслуга. (happy)
За други работи, другарки, или недај Боже познаници, награда да имаше за fucks given, ќе ја добиев одма.
Тоа е оти од мала ме научиле да ценам други работи, па некогаш дури и кога некој/а се фали со материјална ситуација и други околу љубоморат, мене ме фаќа серка оти не сфаќа дека душата му/и’ е шуплива штом тоа е најголемото достигнување со кое може да се пофали. Така да, навистина не сакам да си ја трујам душата со љубоморење на туѓа среќа, зошто можеби јас имам сосема други дефиниции за среќа.
И да, не е злато се’ што сјае. Не се лажете дека треба да љубоморите на некој што навидум има се’. Може му е тоа само добра маска да се заштити себе. Кажувам од лично искуство. Сум изгубила неколку души поради таа љубомора, а само јас си ги знам ситуациите онакви какви што се.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Понекогаш сум љубоморна но во врска кога ќе имам причина за тоа ..а на други да љубоморам НЕ ..