Љубовта и разликата во годините

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Да зошто да не,гледано од тоа дека скоро се е бог да чува и не знаеш што те чека утре ако почнеш некоја врска,зборам за девојкиите до 30г,затоа што тие земаа замав во последниве 7-8 години и ни се тераат нит се водат,живеат денес за утре во некоја си ''ВРСКА'' така да нема стабилност и нешто во кое може да веруваш,не е исклучок и кај машките само што девојкиве денес се само за секс,така сакале тие со тоа што така се поставени и такво назнаење даваат,а нас ни преостанува за дел да го испочитуваме тоа,а за дел чибу :svirka(facepalm):cool:

incule

Староседелец
5 јануари 2015
740
128
1,053
30
Големата разлика влијае а најсоодветна разлика е 3-4

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Да зошто да не,гледано од тоа дека скоро се е бог да чува и не знаеш што те чека утре ако почнеш некоја врска,зборам за девојкиите до 30г,затоа што тие земаа замав во последниве 7-8 години и ни се тераат нит се водат,живеат денес за утре во некоја си ''ВРСКА'' така да нема стабилност и нешто во кое може да веруваш,не е исклучок и кај машките само што девојкиве денес се само за секс,така сакале тие со тоа што така се поставени и такво назнаење даваат,а нас ни преостанува за дел да го испочитуваме тоа,а за дел чибу :svirka(facepalm):cool:
И чекај од ова кажаново ти всушност кажуваш дека би одел со повозрасна затоа што девојките (до 30 тите) оделе само за секс.
Значии ти би одел со пример некоја 40 годишна жена бидејќи таа е стабилна, сигурна и не е само за секс?
Убаво разбрав или утнав нешто? :unsure

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Баш убаво разбра,а очигледно само ти ,би да зошто да не па види капацитетот на една која и да е,а се многу да не речам скоро сите се како муви без глави,тоа значи дека и да се јави некоја љубов тс индиција таа не знае да ја препознае од што е замаена со други обврски и случувања со кој истата мора да биде во тек,како што кажав недораснати се да би се фокусирале на таков правец кој е да речеме коректен и искрен,они тоа не можат да го препознаат,не дека не знаат така им одговара да го игнорираат тоа или пак како тие се недостижни,тоа дава таква слика која рефлектира и со таквите постапки се создава одбивност за да бидеш упорен за нешто кое би вредело,а дали вреди немаш никаква слика дадена од другата страна,во сето ова мислам дека можеш да разбереш што сакам да кажам,сега го разбираат многу само што не им одговара тоа е вистината за ваквите случувања :svirka:cool:

misti.diva orhideja

Член со 30 казнени поени
10 јануари 2017
262
195
43
Баш убаво разбра,а очигледно само ти ,би да зошто да не па види капацитетот на една која и да е,а се многу да не речам скоро сите се како муви без глави,тоа значи дека и да се јави некоја љубов тс индиција таа не знае да ја препознае од што е замаена со други обврски и случувања со кој истата мора да биде во тек,како што кажав недораснати се да би се фокусирале на таков правец кој е да речеме коректен и искрен,они тоа не можат да го препознаат,не дека не знаат така им одговара да го игнорираат тоа или пак како тие се недостижни,тоа дава таква слика која рефлектира и со таквите постапки се создава одбивност за да бидеш упорен за нешто кое би вредело,а дали вреди немаш никаква слика дадена од другата страна,во сето ова мислам дека можеш да разбереш што сакам да кажам,сега го разбираат многу само што не им одговара тоа е вистината за ваквите случувања :svirka:cool:
Извини ме Те молам, ама ништо бре брате не те разбрав..бла бла и само блабла(think)

Единствена работа што ја спознавме од твоите препукувања со Ѕвездичката е дека се уште се сакате АМА не знаете да ги смирите страстите:rofl
Совет(знам дека не е место на оваа тема)-
-Кажи и бе во очи што мислиш и не туку драпај мадиња овде на форумов, не туку го мачи девојчето:mad:

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and incule

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Јас икрено очекував ти дека ќе сватиш баш онака како што е,а ако прочиташ уште еднаш ќе сватиш и нема потреба да мешаш баби и жабљи батаци,Sвездичка нема врска со ова ниту па со што и да е Госпоѓо :cool:

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Разбирам убаво разбирам и донекаде си во право само ја малку поинаку би ги дефинирала недозреаните девојки.
Не се тие недозреани туку секој жив човек има зацртано одредени работи кои сака да ги направи пред да почне да се однесува по сериозно во животот. Така да не можеме точно да знаеме на секоја девојка што точно и се врти во главата, може некоја сака да спие со пола град пример пред да почне да размислува по сериозно во животот. Има и такви кои приоритет им е да бидат успешни во кариерата, па кога ќе го достигнат одреденото ниво да се посветат и на љубовниот живот. Во тој случај кој и да пријде на таква девојка нема да успее затоа што нема да добие ни грам внимание од неа едноставно не и е приоритет. Како и многу други случаи.
Тие жени што мислиш дека се зрели и се со голема разлика во годините верувај некогаш и они биле "незрели". Само знаеш кај нив што е лошо, што после неколку месеци ќе почнат да те напињаат за деца, брак бидејќи на нив им гори под нозете поточно годините им летаат и сигурно не им е дојдено за долгорочни авантури. Така да според мене мислам дека најдобро и најсоодветно е таа разлика во годините да е што помала, а луѓето да не се бараат според нивната зрелост туку според карактерот односно не да бараш личност со добар карактер туку пример нејзиниот карактер и твојот да се колку што е можно по слични со други зборови сродни души да сте.
Се надевам ме разбра :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar and Prashina

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па така им одговара,има подолу пишав дека со тоа што да бидат во тек со времето као ги занемаруваат правите вредности,и се произлегува од тоа дека некој работи не им се наметнуваат односно самите ги предизвикуваат,така да нема што да е не јасно погоре во текстот како што не и е на @misti.diva orhideja (мадам Пепи) ;):cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Јас да бев машко и вака да размислував на крајот со машко ќе си завршев.го
Запрепастена сум од размислувањето на дел од машката популација што се води по реченицата важно е со повеќе да се има, а не да се има сериозно нешто.
На крајот од овие легендарни суштетства и од тие сељачиштата со колите од татковците ќе излезат муабети дека девојките не сакале сериозни врски.
Секоја девојка сака сериозна врска, ама ако се однесувате како идиоти сигурно нема да сака да е со вас.
Има и такви што се плашат да се приврзат и гледаат на тоа со страв.
Се надевам ќе се искорени ваквото ниско размислување некогаш.
@Ita секој човек сака баланс, ако има кариера да има и љубов. Никој не се посветува целосно на кариерата, јас така мислам посебно не во МК. На крајот на сите ќе му фали љубов и ќе копнеат да бидат сакани. Тоа што @Mnogo Bitno вика е сосема погрешно. Колку повеќе минуваат годините, толку повеќе девојката станува несериозна. Ако не стапи во брак до 33 од прилика, никогаш нема да сака и тешко дека некој ќе ја убеди да се омажи.
Има примери такви колку сакаш. Девојки на 35 не мислат на брак, ниту пак ќе мислат. Да мислеле порано ќе се омажеле. Сериозна девојка е до 30.
Има исклучоци секако, но тие се бројат на прсти. Ако некоја се разочарала и имала односи со многу, тогаш самата ќе си се здобие со лоша репутација, ама и тие остануваат трудни и пак се мажат.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape