Љубовта и разликата во годините

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
за неа сметаме дека заглавила, за друга ако на 38 уште не е омажена и нема деца сметаме нешто друго, за некоја трета шо на 43 се развела, сметаме нешто трето ..... и така за сите, стално нешто сметаме...
и не вервам дека е тоа нешто ново, само со времињата се менуваат и „пресудите“

Мислиш пресудувачите.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Мислиш пресудувачите.
абе сите сме пресудувачи, кој повеќе кој помалку, не вервам дека има таков кој никогаш никого за нешто не го осудил или му пресудил...
ќе ме караат за оф-топик :unsure

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Е шо се па толку распрдени?
Некои си сфатиле дека најпаметна филозофија во животот е - удри бригу на весеље. Јбг,јас им завидувам:D
Тебе нека ти биде тоа најпаметна филозофија,мене не ми е,што да ти кажам. И за мене се распрдени.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Колку е помала границата толку е подобро но па не можеш да бираш во кого ќе се заљубиш така да и не е до толку битна границата само да не е претерана т.е од секоја преспектива да се приметува не е убаво, а и не личи.

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Љубовта нема граници ниту во години, ни времиња, ни во километража или било која друга граница. Ако е вистинска љубов кому му е гајле како личи од надвор, дали отстапува од средината, од оваа или онаа перспектива , се приметуваат ли години или не. Тој што сака да приметува било што нека си приметува во сопствениот двор. Љубовта не е поврзана со облик на физичко тело, пари на сметка, титула, боја на очи и тн.Таа е поврзување на две души, две енергии во една јака, која придвижува невозможни работи.
Љубовта е подарок од Боговите, но јас зборувам за вистинската љубов, не за матерјално трампање и пазарење.

• Ми се допаѓа
Реакции: karen

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Со оглед на тоа што мажите покасно созреваат подобро е машкото да е повозрасно а жената помлада ....ама кај има љубов има и оган така да годините и не се некоја голема причина врската да не успее ако се сака се се можи !

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
љубовта нема граници и не брои години...
Хм, дали тоа значи дека ова што го има на видеово го подржуваш? Одам многу оф топик ама ме интересира ептен...?

Инаку, ми се чини дека видеиово нема баш баш многу голема разлика. Таа има 16 тој 19 ама е нездрава врска (брак). Таа уште не завршила средно тој уште мрсулите си ги брише од маичка...