Љубовни проблеми

MILANKA

Нов член
19 јуни 2012
15
1
3
MILANKA Никогаш ама баш никогаш нема да дознаеш што конкретно чувствува другата страна за тебе. Тоа е комлетно друг свет. Откај знаеш кои очекувања ги има тој? Кои желби? Затоа ти викам седни на здрав муабет со него. Предтоа припреми се како емоционално така и разумно. Мораш чувствата да ги сведеш на еден минимум додека траат преговорите. Тоа се вика труд, за да подоцна бидеш на чисто, што понатаму. А мораш да разграничиш. Некој погоре спомна - тоа ти е као еден вид на откажување на цигари. Откако ќе знаеш што како, ќе мора да пресечеш. Или Реал или Барса како што вика Џамбазов. Ако се провлекува сево ова низ иглени уши а притоа си несреќна покрај него, тогаш не знам што како понатака. Искрено од искуство ти викам дека тоа е најболниот, најнесреќниот начин ти да бидеш во некоја рамнотежа. Всушност тоа и не е рамнотежа. Тешење во најмала рака. А што ќе ти е цел живот да го пројдеш во тешење, кога можеш навистина многу повеќе. Само тоа повеќе си бара жртва. Ама она потоа што следи е далеку повредно од само неколку минути утеха со дадениот дечко.
Денес ми е подобро,па јас ништо и никому не му згрешив,па нема за што да ми е тешко,никого не повредив,бев добра и полна со разбирање секогаш,нема за што да ми е тешко,совеста ми е чиста.Ми се јави денес да се видиме,да сме разговарале,полагам во петок и кажав дека не можам,дека испитот ми е последен и тоа ми е преокупација,се договоривме за во петок,сега се мислам дали да одам да се видам,дали вреди уште еднаш да ги слушнам изговорите негови и повторно да си нанесам болка на душата.не знам што фајде има од уште еден разговор?а што би ми кажал кога веќе се е кажано?и како да се понашам кога ке го видам?дали да глумам дека ми е сеедно?или да си кажам дека ме повреди?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Денес ми е подобро,па јас ништо и никому не му згрешив,па нема за што да ми е тешко,никого не повредив,бев добра и полна со разбирање секогаш,нема за што да ми е тешко,совеста ми е чиста.Ми се јави денес да се видиме,да сме разговарале,полагам во петок и кажав дека не можам,дека испитот ми е последен и тоа ми е преокупација,се договоривме за во петок,сега се мислам дали да одам да се видам,дали вреди уште еднаш да ги слушнам изговорите негови и повторно да си нанесам болка на душата.не знам што фајде има од уште еден разговор?а што би ми кажал кога веќе се е кажано?и како да се понашам кога ке го видам?дали да глумам дека ми е сеедно?или да си кажам дека ме повреди?
Не треба да глумиш, туку треба да ти е сеедно. Рамнодушна и смирена, како би му дала до знаење дека повеќе нема да може да те повреди што и да направи.

• Ми се допаѓа
Реакции: MILANKA

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Значи болдов ти еден дел од одговорот. Понатаму што треба да правиш, ти кажав во погорниот пост. Треба да избегнуваш додека е свежо. Никој не е имун на навраќање на чувства. А тоа се дешаа коа најмалку очекуваш, но најголем придонес има ако се видиш со типот. Така да, избегнувај сеа за сеа. Штом веќе се запрашуваш што има фајде кога веќе се` е кажано, онда нема што тука. Што даље од него.

MILANKA

Нов член
19 јуни 2012
15
1
3
Значи болдов ти еден дел од одговорот. Понатаму што треба да правиш, ти кажав во погорниот пост. Треба да избегнуваш додека е свежо. Никој не е имун на навраќање на чувства. А тоа се дешаа коа најмалку очекуваш, но најголем придонес има ако се видиш со типот. Така да, избегнувај сеа за сеа. Штом веќе се запрашуваш што има фајде кога веќе се` е кажано, онда нема што тука. Што даље од него.
Не е од онака кажано далеку од очи-подалеку од срце :).Многу ми значи вашата подршка,па јас не сум најдена на улица да трпам несозреано детиште крај крајава,форумов е супер,да си кажиш се и добиеш искрени мислења :)

Teona1234

Нов член
20 јуни 2012
1
0
1
32
Не знам дали е ова точното место да побарам помош, но еве.. веќе сум овде. Се скаравме со дечко ми, моја вина е. Заедно сме долго време.. Јас се дружам со многу другари и на него тоа нормално му смета. Одам со нив на кафе, гости и сл. Тој е љубоморен и ми вели дека многу добро лажам. Повеќе не ми верува за ништо. Знам дека не објаснив добро но неможам на друг начин и се надевам дека ќе сфатите. Ве молам, помош! Сакам се да е како што треба затоа што го сакам!!!

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
ДЕВОЈЧЕ ОВА НЕ Е ГЛАМСТИК ! И ИМА ЕДНА ТЕМА ЉУБОВНИ ПРОБЛЕМИ МИСЛАМ СЕ ВИКА
АМА АЈДЕ МОЖИ ЧЛЕНОВИВЕ ЌЕ ТИ ПОМОГНАТ СЕКАКО НА НЕКОИ ТЕМИ НЕ ЗНААТ ШТО ДА КОМЕНТИРААТ !

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Можеби треба да ја намалиш дружбата со др.машки. Не оди толку често на гости кај нив, ако те викнат викни го и дечкоти со тебе, одете заедно ако немаш што да криеш. Па и не е толку голема кавга, љубомора. Нека ги запознае твоите другари, нека види со какви се дружиш па можеби љубомората ќе се намали. Објасни му дека нема повеќе да идеш со нив, би требало и они да те разберат малце дека имаш дечко. Дружи се со женски повеќе. Направете си договор, тој нема да се дружи со др.женски а ти нема со др.машки и така повеќе ќе си ја вратиш довербата во дечкоти а и врската ќе ви се стабилизира и зацврсти.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Teona1234
Твоево е класичен пример на кавга, и искрено ама најискрено како до сеа сте успеале во врската не знам, но веќе нема да биде она што било порано. така да собирај партали и раскинуј, не ти треба некој кој цело време ќе те контролира, ќе има љубоморни испади... ако тоа тебе не ти одговара и те прави несреќна.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Teona1234
Твоево е класичен пример на кавга, и искрено ама најискрено како до сеа сте успеале во врската не знам, но веќе нема да биде она што било порано. така да собирај партали и раскинуј, не ти треба некој кој цело време ќе те контролира, ќе има љубоморни испади... ако тоа тебе не ти одговара и те прави несреќна.
Добар пример за посесивност нели?:)