Љубовни проблеми

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Дали има некој шо може да ми објасни како е можно да си со некој и да го сакаш и да си правиш муабет на друга страна со бивш секоја недела зш го поштуваш демек , зш јас очигледно неможам да сватам
Не верувам дека тој што прави така сака воопшто.
Љубов не е само ако ти кажал дека те сака. Љубовта ја прават делата, посветеноста на една личност, стравот да не ја изгубиш, а тој со такви постапки не гледам дека се плаши дека ќе остане без тебе.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Ете тука е проблемот. Тоа се мене ми било и ми беше доволно до пред некое време.
Само што моментално поради болките, не можам да си се поднесам самиот себе си, и тоа се ми е малку за да сум задоволен...
Затоа викам дека сум јас крив.
Како може преку ноќ нешто да ми е малку, а тоа нешто претходно да ми било и многу?

Друже, јас верувам дека ти си бил совршено свесен за тежината на судбоносното „да“ кога истото си го кажувал.
Затоа верувам и дека што и да е сега, се работи само за момент на криза и искушение.
Кога таквите моменти и искушенија ги надминуваш, сфаќаш дека тоа што е покрај тебе вреди уште повеќе отколку што дотогаш си мислел. Некој и тоа го нема.
Затоа, се надевам дека што и да е, ќе помине. Само не дозволувај да реагираш молскавично и импулсивно, зашто таквите моменти се обично најкратки, а можат да донесат најголеми последици.

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Дури се срамам за ова. Но ете ќе го споделам. Се палам многу на сцени каде се силуваат девојки. Силувањата некако ми ја поттикнуваат желбата за секс. Но никогаш не сум се осудила да го кажам ова некому. Проблем ли е ?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Друже, јас верувам дека ти си бил совршено свесен за тежината на судбоносното „да“ кога истото си го кажувал.
Затоа верувам и дека што и да е сега, се работи само за момент на криза и искушение.
Кога таквите моменти и искушенија ги надминуваш, сфаќаш дека тоа што е покрај тебе вреди уште повеќе отколку што дотогаш си мислел. Некој и тоа го нема.
Затоа, се надевам дека што и да е, ќе помине. Само не дозволувај да реагираш молскавично и импулсивно, зашто таквите моменти се обично најкратки, а можат да донесат најголеми последици.
Тежината е разбрана. И не е толку тешко додека не дојдат оние... моменти кога не можеш да си се поднесеш самиот себе си, а не пак уште некој до тебе.
Денес гледам со трезвена глава, и поинаку... Денес е друга приказна, различна од денот кога го пишувавав „тој проблем“.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena, MoonFairy and alba

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
на некој начин му недостига другата половина,може и пријателска ама ова не го сваќам и не го оправдувам,нешто што е расчистено-расчистено е

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Дури се срамам за ова. Но ете ќе го споделам. Се палам многу на сцени каде се силуваат девојки. Силувањата некако ми ја поттикнуваат желбата за секс. Но никогаш не сум се осудила да го кажам ова некому. Проблем ли е ?

Jaс може опомена или бан да јадам за ова што ќе го напишам, ама просто ова што го прочитав ме згрози.

Добро бе девојче, си го имаш откриено идентитетот, луѓето те знаат која си, форумов е читан, со кој памет пишуваш вакви работи? Луѓето од твојот град што го читаат ова можат да те препознаат, а се кладам дека 99,9% од тие што го прочитаа ова се згрозија исто како мене.

Да не почнуваме со фактот дека ова е најчудното, еве така ќе се изразам, чудно, нешто што сум го прочитала. Како може да те пали нешто што е најголемиот страв на секое девојче, нешто од кое секое девојче стравува, нешто кое секое девојче го унаказува за цел живот?? Тоа е нешто најболно, тоа може само да те натера цревата да ти се превртат, а НИКАКО да те пали. Прашуваш дали е проблем, еве јас ќе ти одговорам, да проблем е и тоа не е мал.

Јас разбирам S&M, foot fetish, разбирам малку кинки работи да го палат човека, па и нешто што е малку неконвенционално. Ама девојче да го пали сцена кај што силуваат друго девојче...(shake)(shake)

Не сакам да помислиш дека те напаѓам, првиот дел од мојот пост е за твое добро, верувај, иако може нема да го сфатиш така. Ова ти го кажувам најискрено.

cesarica

Нов член
12 април 2013
3
0
1
Здраво :D од денес вејќе и јас сум една од членовите тука и ми е многу драго :) да не должам многу и да почнам со моите љубовни јадовии...па вака...еве вејке скоро 5 месеци се гледам со едно момче, ми е многу убо и сите тие работи само кога станува збор за тоа на што сме јас сеуште незнам, а се плашам да почнам разговор на таа тема , тој не спомнал ништо а времето си лета :D плс за мислење

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Здраво :D од денес вејќе и јас сум една од членовите тука и ми е многу драго :) да не должам многу и да почнам со моите љубовни јадовии...па вака...еве вејке скоро 5 месеци се гледам со едно момче, ми е многу убо и сите тие работи само кога станува збор за тоа на што сме јас сеуште незнам, а се плашам да почнам разговор на таа тема , тој не спомнал ништо а времето си лета :D плс за мислење
Почни разговор на таа тема.

• Ми се допаѓа
Реакции: cesarica and lady_blue