Јас нити знам за кој станува муабет, нити знам дал е добар глумец или кажува тоа што стварно мисли. Тоа е твое да си одлучиш во што ќе веруваш.Не е дека само го кажува туку и го покажува...а можеби и е само добар глумец )
Јас нити знам за кој станува муабет, нити знам дал е добар глумец или кажува тоа што стварно мисли. Тоа е твое да си одлучиш во што ќе веруваш.Не е дека само го кажува туку и го покажува...а можеби и е само добар глумец )
Секако на крај изборот останува на мене,но ми треба совет па и пишав тука дали ќе може некој да ми помогнеЈас нити знам за кој станува муабет, нити знам дал е добар глумец или кажува тоа што стварно мисли. Тоа е твое да си одлучиш во што ќе веруваш.
Ок вака колку години имаш ? Боже мој шо им фали бе на луѓето од село? Ете јас сум од село па ми фали нешто? Попрво во град ќе умреш за леб и јадење ама во село тешко На крај краишта ако толку го сакаш и тој те сака тебе и неговите немат ништо против вас побегни со него и крај на приказнаЗдраво ... Нова сум на форумов... Имам навистина голем проблем и тоа 5 години по ред ... Имам дечко од село,јас живеам во град...Моите родители не сакаат ни да чуат за него ... Тој си работи во една фирма,а имаат и нешто земјоделие ... Јас ке сум живеела во село сите бегале од село оделе во град јас во село сум се враќала ... На моите не му се допаѓале неговите родители,вакви биле онакви биле ... бла бла бла...Како прво тој за кратко време ако оди се по планот треба да замине да работи во друга земја имаат роднини таму,а и не се за така отепани(секако дека колку и да си вљубен ако веќе гледаш дека ептен се до немај каде,сигурно нема толку да се зацапаш),а и не значи дека ке живеам во село ништо во животот не се знае што може да биде ... Значи 5 години по ред се справувам со овој проблем,но никако да го решам јас сум како на раскрсница незнам веќе што да правам кој пат да го фатам,имам пробано да ставам крај,но НЕ НЕ НЕ ..... НЕ МОЖАМ без него,тој ми е прва љубов имам доживеано прекрасни работи со него,едноставно имам премногу спомени што не верувам дека некогаш и да дојде време навистина да се разделиме дека ќе ги заборавам... Е сега во последно време од што навистна сум под голем притисок од моите дома,почна да ми се мотаат некои филмови во глава некако одбивни почнаа да ми стануваат неговите родители,(дали можеби од постојано што ми зборуваат дома)односно незнам и јас веќе што чувствувам .............. Можете да замислете само како му е на дечко ми да не сакаат да те погледнат родителите на девојката како да не постоиш за нив ... Можеби и затоа ми дојдоа некои такви мисли за неговите ....А богами замислете мене како ми е 5 години сум под стрес не можам како сите нормални двојки да прошетам низ град за рака или да појдам на одмор како секој што посакува ........ХМММ не смеам ни да помислам на тоа ...... Епа доста ми е веќе секоја вечер плачам во себе,а тоа е толку тешко .....Немам ниту брат ниту сестра сама сум нема на кој да му кажам да се излеснам ......ЕПА ВЕ МОЛАМ ЗА НЕКОЈ СОВЕТ....КАКО ВИЕ БИ ПОСТАПИЛЕ ДА СТЕ НА МОЕ МЕСТО !!!!!!?????
Многу си млада за да размислуваш за побегнување од дома , и самата велиш дека он ќе замине во странство да работи а ти на факултет. Врската ќе биде ставена на тест. Што се однесува до твоите, татко ми е од село - немал ни за леб ама се борел во животот сега има премногу. Луѓето не се ценат спрема околината или џебот и тоа е лекција што ќе можаш да им да одржиш на твоите. Имам пријателка која се наоѓа во истата ситуација она е ќерка на адвокат тој е работник во некоја фирма , и ти ја свајќам нервозата.Имам 19 години... Не е за бегање работава,ќе одам на факултет од септември,но зошто така да биде ... Мислам дека треба да се реши тој проблем да знаеме на што сме,срам ми е веќе и од него кај и да посака да отидеме јас или одбивам или се криам...Јас лично не би толерирала да сум на негово место,значи 5 години се во прашање не се ниту 5 дена,ниту 5 месеци и толку да се никој не би бил толку стрплив како него ќе биде,ќе биде и ништо...Тоа е како понижување за него,па што сме ние повеќе од нив ???!!!
Каква врска има тоа дали неговите се вакви или онакви. Девојчето не е со нив во врска.Си издржала 5 години... тоа не е малку за доказ за квалитетна заедница. Не знам каков однос имаш со дечко ти и колку сте блиски уствари. Дали е запознат со проблемов, дали активно барате решение. За 5 години светот можеш да го превртиш, а камо ли пак решение да најдеш за справување со твоите.
Размисли... може сепак се во право штом се толку упорни. Не ги оправдувам, само велам. Реално погледни ги неговите, ако се луѓе без образование , без перспектива, без јасна цел во животот што води напред - големи се шансите да се зезнеш. Секогаш крушата паѓа под круша, не може далеку да отиде! Секој ги носи идеалите на неговите родители. Но, ако неговите родители се луѓе со визија, луѓе чесни и со јасна цел, ако тебе те сакаат за „снаа“ и изразуваат почит кон тебе и син му и стварите што ги правите - не мора да имаат многу пари за да знаеш дека успеале во животот.