Љубовни проблеми

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Не се секирај, годините ти се тие. На 19 години ретко кој е спремен за стабилна врска. Кога ќе дојде вистинскиот, ќе знаеш. Кога секогаш нешто не штима, тогаш тоа не е предизпозиција за голема љубов, зошто тогаш кога таа ќе ти се случи, ќе видиш дека работи што ти сметале со други дечковци нема ни да ги приметуваш. Уживај во годините, не се форсирај за ништо. Љубовта, порано или подоцна сама ќе си дојде. Сите сме биле во тој стадиум од животот во кој што си ти. И сите сме ги нашле нашите други половини.

• Ми се допаѓа
Реакции: Butterfly^^ and Prashina

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не, не ги заборавам. Затоа реков „најчесто“.
Опција 3. Свесна што испуштила? Нималку не би ја копкало бар да проба?
Опција 4. Не се буди. Тоа и не е возможно освен ако живее изолиран живот само со сопругот. Некој некогаш ќе ја разбуди.
3. Јап. Нималку. Постојат личности што се имуни на искушенија.
4. Возможно е. И да ја разбуди некој некогаш, доцна е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не се секирај, годините ти се тие. На 19 години ретко кој е спремен за стабилна врска. Кога ќе дојде вистинскиот, ќе знаеш. Кога секогаш нешто не штима, тогаш тоа не е предизпозиција за голема љубов, зошто тогаш кога таа ќе ти се случи, ќе видиш дека работи што ти сметале со други дечковци нема ни да ги приметуваш. Уживај во годините, не се форсирај за ништо. Љубовта, порано или подоцна сама ќе си дојде. Сите сме биле во тој стадиум од животот во кој што си ти. И сите сме ги нашле нашите други половини.

Не го теши девојчето, сите сме ги нашле другите половини, да не постирам стапки за разводи и семејни насилства...:zelen
А шо ако не го препознае вистинскиот пошто ќе и засмета формата на неговиот нокт на малото прсте од левата нога?:kafe Some could argue дека тоа нема да и смета бидејќи вистинитоста ќе преовлада пред ноктот, но којзнае...

Генерално и на 14 и на 19 и на 22 и на икс години one has a tendency to look very seriously at the current affair of one`s heart, so the reasonable adress to one`s age is usually not considered much...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
3. Јап. Нималку. Постојат личности што се имуни на искушенија.
4. Возможно е. И да ја разбуди некој некогаш, доцна е.
3. Имуни? Како тоа имуни? Изграден целосен карактер на 19 години?
4. Никогаш не е доцна да почувствуваш емоционално незадоволство особено поттикнат од надворешна личност.
4.а. Особено ако искуството не ти е изградено на помлади години, и не си менувал барем неколку партнерки.

Иако не се исклучува можноста некој кој нон стоп менува партнерки, некогаш и престане и се сталожи. Но свему доџе крај, кад тад. :zelen

Не го теши девојчето, сите сме ги нашле другите половини, да не постирам стапки за разводи и семејни насилства...:zelen
А шо ако не го препознае вистинскиот пошто ќе и засмета формата на неговиот нокт на малото прсте од левата нога?:kafe Some could argue дека тоа нема да и смета бидејќи вистинитоста ќе преовлада пред ноктот, но којзнае...

Генерално и на 14 и на 19 и на 22 и на икс години one has a tendency to look very seriously at the current affair of one`s heart, so the reasonable adress to one`s age is usually not considered much...
Considered - е, тогаш кога човекот почне да живее самостојно.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
3. Имуни? Како тоа имуни? Изграден целосен карактер на 19 години?
4. Никогаш не е доцна да почувствуваш емоционално незадоволство особено поттикнат од надворешна личност.
4.а. Особено ако искуството не ти е изградено на помлади години, и не си менувал барем неколку партнерки.

Иако не се исклучува можноста некој кој нон стоп менува партнерки, некогаш и престане и се сталожи. Но свему доџе крај, кад тад. :zelen

Considered - е, тогаш кога човекот почне да живее самостојно.
Ти спомна 19 години. Јас никаде не спомнав возраст. Претпоставувам не си мислел дека на 19 години некој се буди.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103

Разводот и семејното насилство доаѓаат од сосема различни причини, тие не се теми на сегашниов проблем. Разводот може да потекнува од 100 причини, семејното насилство е сосема друга тема на муабет.
А ова за годините е нормален процес кај секој човек. Некој љубовта ја наоѓа на 18, некој на 20, некој на 30, ама секој човек во еден период од животот се вљубува. Тоа не прашува девојчето, дали е нормално на 19 години уште да не чувствува силна потреба да биде во врска, јас и одговарам дека е сосем најнормално. Не е ништо страшно ако имаш врска во која не ти се сите коцки поклопени, тоа не значи дека не си destined to love или нешто слично. Плус тука зборуваме за тој стадиум од врската, каде се јавуваат емоциите. Понатамошните проблеми, пошто факт е дека ќе дојдат, справувањето со нив и тоа колку некој е или не е girlfriend/boyfriend material се исто така други теми на муабет. Конкретно на темава, јас не гледам ништо лошо на 19 да си збунет, да не знаеш што сакаш и да не знаеш зошто во тој момент не ти е нешто погодено. Сознавање на сопственото јас е во прашање, зреење и формирање на личноста. Нешто кое сите го врват.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
@Selene my point exactly.
Но дека еднаш се љуби, и тоа во еден стадиум на животот, не. Секој стадиум со свои предности и одлики.
Но карактерно човек се изградува во тие стадиуми. Сеа како ќе се изгради, дали лесно би преболувал или па тешко, зависи од оноа што му се падне до оноа што тој би избрал како да му се падне. Ако некој и` го сврти умот, може полесно да го преболи, најчесто со тоа што имала искуство со повеќе личности.
Исто како и човекот кога се социјализира - ако види некој кој лесно може да го манипулира, ќе падне на првата лага.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Муабетот ми е беше дека обично е попусто инсистирањето на возраста кога станува збор за емоционална ствар, `ај икс години имам стварно, шо се замарам` не е заклучок до кој ќе дојде по нечиј совет... шо демек вие кога бевте затрескани тинејџери ги земавте сериозно таквите совети :rolleyes:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Разводот и семејното насилство доаѓаат од сосема различни причини, тие не се теми на сегашниов проблем. Разводот може да потекнува од 100 причини, семејното насилство е сосема друга тема на муабет.
А ова за годините е нормален процес кај секој човек. Некој љубовта ја наоѓа на 18, некој на 20, некој на 30, ама секој човек во еден период од животот се вљубува. Тоа не прашува девојчето, дали е нормално на 19 години уште да не чувствува силна потреба да биде во врска, јас и одговарам дека е сосем најнормално. Не е ништо страшно ако имаш врска во која не ти се сите коцки поклопени, тоа не значи дека не си destined to love или нешто слично. Плус тука зборуваме за тој стадиум од врската, каде се јавуваат емоциите. Понатамошните проблеми, пошто факт е дека ќе дојдат, справувањето со нив и тоа колку некој е или не е girlfriend/boyfriend material се исто така други теми на муабет. Конкретно на темава, јас не гледам ништо лошо на 19 да си збунет, да не знаеш што сакаш и да не знаеш зошто во тој момент не ти е нешто погодено. Сознавање на сопственото јас е во прашање, зреење и формирање на личноста. Нешто кое сите го врват.

Јас пак сфатив дека не и е проблем дали чуствува силна потреба да биде во врска или не, туку дека се плаши дека ќе сјебе ствар па затоа се плаши да започне врска иако има емоции кон типот, а сето тоа базирано на минати иксуства кога им раскинувала поради бизарни причини...:kafe