Скорешна содржина од Io Sono

 1. Io Sono

  Што изградил Ное?

  Приказна како приказна. Нема ништо симболично или метафорично. Како што си го замислувале светот така си создавале приказни. За еден обичен човек кој живее во еден регион во тоа време, не постојат милиони видови животни. Постојат тие што ги видел, а тие не се повеќе од 100-200 така да сите би ги...
 2. Io Sono

  Најдобриот фудбалер според вас

  Џиџи Буфон: „Фактот дека нема да биде запаметен како најдобар фудбалер на сите времиња е голема трагедија“ . Рио Фердинанд, Тиери Анри и јас се согласуваме: Дрогба, Ето, Десаи, Мајкл Овен, Креспо, Бензема, Сидорф, Зидан... a must see video:
 3. Io Sono

  Оскари 2016

  3-4 се а на Оскарите мрчеше Крис Рок, што е сосема во ред ама не ќе беше лошо некоја шега да слушневме за филмовите, прозивка на актерите како што е редот итн... Слаб хумор во главно и ништо чудно ова да му се последни Оскари. Инаку да, промени е направат во гласачкото тело за да има...
 4. Io Sono

  Оскари 2016

  Прво, секое гласање е субјективно. За мене победникот треба да е еден, за тебе друг итн... Второ, бојкотот (од вкупно 3-4 актери кои мрчеа на интернет) не потврди ама баш ништо и е тотално неоправдан и преувеличен. Истата таа Академија, значи истите гласачи, изгласаа „12 години роб“ да победи...
 5. Io Sono

  Данок за маснотии

  И тоа деца е се што треба да се знае на тема како оваа.
 6. Io Sono

  Македонија за 10-20 години

  За 10-20 години ќе се присетуваме на денешново време со фрази како „старите добри времиња“, „госпот кога шеташе по земја и делеше субвенции“ и „барем се градеше“. За 10-20 години просечниот македонски граѓанин ќе биде доведен на питачки стап и ќе тагува по времето кога работел за 6000 денари во...
 7. Io Sono

  Оскари 2016

  Ако не знаеш не влегувај во дискусии. Имаш гугл, земи прочитај прво. Да не ме разбереш погрешно, мене не ми пречи ништо, имам ја нерви, за тебе ми е. :)
 8. Io Sono

  Оскари 2016

  Подобро прашај го дали знае како се гласа во Академијата.
 9. Io Sono

  Филмски предизвик 2016

  50 максимум
 10. Io Sono

  Оскари 2016

  хахаха... добро е што не се упуца некој од среќа :D
 11. Io Sono

  Оскари 2016

  Мојот стандарден пост-оскаровски „нели ви реков“ пост.
 12. Io Sono

  Оскари 2016

  Ало должници... :) Во академијата гласаат 6000 луѓе. Се собрале на ручек и прецедникот рекол: - „Памтите ли бе копуци мои мили, кога не му дадовме Оскар на Лео за Гилберт Грејп?“ Овие климаат со глава додека еден побистар: „Памтиме прецедниче како не памтиме ама ти ни реч....“ - „Има сите...
 13. Io Sono

  Оскари 2016

  Не е според мене. Но во секој случај многу различни филмови, тешко е да се направи било каква споредба. Би рекол дека Ревенант е поамбициозен филм кој претендира да биде посебно парче уметност и како таков да биде запаметен подолго време. Спотлајт е многу добро скоцкана драма со одлично темпо...
 14. Io Sono

  Оскари 2016

  Лео лапа статуетка оваа година, запиши си таму во тетратката. За Ревенант не знам, веројатно ќе лапне за кинематографија, можеби нема да земе за најдобар филм. Во Академијата се ложат на филмови како Спотлајт па ништо нема да ме изненади.
 15. Io Sono

  Сакам да кажам/Сакам да прашам

  Волку квалитетна програма на сител не сум гледал од времето кога Амди викаше "Ја сум за тебе кока кола" и "Ти си пола човек пола ништо".