Скорешна содржина од Elence

 1. E

  Феминизам во Македонија

  Викате дека нема сексизам а самиот начин на кој зборувате покажува дека има. Во секој случај може да прочитате некои книги извештаи за жените во Македонија па после да се прават смели тврдења бидејќи е нема смисла спрема жените кои страдаат поради нееднаквостите да зборите вака дрско. И не...
 2. E

  Сѐ за стипендии

  Има Фулбрајт стипендии за во Америка и исто така би ти препорачала да одиш на овој сајт: http://www.mladiinfo.com/, имаат наброено стипендирани програми на различни универзитети. И преку амбасади на различни земји во Македонија можеш да се распрашаш или да им ги пребараш сајтовите.
 3. E

  Хомосексуалност

  Само да разјаснам прашањето беше за правата на геј заедницата а не за што мислиш ти за нив како луѓе, што може да се примети од насловот и последователното прашање кое го имаш цитирано, но луѓето и на таа тема дискутираа. Како и да е фала на мислењето и се согласувам тебе.
 4. E

  Хипстери

  Исто како што и во секоја подгрупа на луѓе и меѓy нив нормално има и фејкери, но има и многу ок луѓе. Така да не би правела генерализации врз некој стереотип. А стилот ми е интересен и симпатичен.
 5. E

  Волонтирање / Пракса

  Па мислам дека тоа секаде е горе доле техничка работа, ептен ако ти се погоди а ми се има погодено само 2 пати. Така да пракса повеќе гледам како нешто да ставам на резиме и за препорака да добијам, него како пат до осигурување работа, макар што може во иднината. Али у секој случај тоа што сум...
 6. E

  Што сака секоја жена?

  Уште кариера да напишеле таму накај број 1 или 2, здравје исто така, иначе за другото нема бунење :)
 7. E

  Ина (Inna)

  Топ е девојката и песнава и е ужасно заразна :)
 8. E

  Текстови од песни

  Florence and the Machine - No Light No Light You are the hole in my headYou are the space in my bedYou are the silence in betweenWhat I thought and what I saidYou are the nighttime fearYou are the morning when it's clearWhen it's over, you're the startYou're my head and you're my heart
 9. E

  Моментално слушам...

 10. E

  Mатурска вечер

  Еве јас вакво си носев во далечното минато коа ми беше матура :), може на некој ке мy личи интересно :)
 11. E

  Моментално слушам...

  !
 12. E

  Хомосексуалност

  Па не знам еве не можам да зборувам за сите али можам да кажам дека јас сум почестена од присуството на моите геј другари/другарки исто како што сум почестена од присуството на сите луѓе кои ги сакам и почитувам.
 13. E

  Хомосексуалност

  Не знам од каде ти е таа информација али можат да тврдам дека голем дел од човештвото не се осеќа навредено, туку напротив почестено што постојат и такви луѓе на земјава :)
 14. E

  Хомосексуалност

  Само ќе кажам дека ако сакате да праите конструктивен муабет со поткрепени аргументи и дијалог ок. Не е фер спрема луѓето што пишаа во темава дека се геј да читаат вакви коментари со навреди.
 15. E

  Хомосексуалност

  За Москва и Белград да, ама за Берлин колку само имало геј паради и тоа од поекстравагантните.