Државна матура

Бојан Велики

Нов член
8 јуни 2012
12
4
3
31
Гостивар, Македонија
Сега да го напишам составов и да видам нешто + за Странствувањето на Чајлд Харолд сакав и еве на што налетав: http://mk.wikipedia.org/wiki/Странствувањето_на_Чајлд_Харолд . Среќа ја имам читано инаку ќе се порезилев таму и во август ќе требаше да идам пак

cvetce

Нов член
29 мај 2012
6
0
1
31
Лос Ангелес
А знајте дека имало некоја страна на интернет кај со биле објавени тестојте за матурата од оваја година ама била заклучена и барала пасворд то беше пред 1 сат а сега пробвам да ја отворам не ми ја отвора...

можиш ли линк да ни дадиш да пробаме или пак ако ги добиеш да и кажеш

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Сега да го напишам составов и да видам нешто + за Странствувањето на Чајлд Харолд сакав и еве на што налетав: http://mk.wikipedia.org/wiki/Странствувањето_на_Чајлд_Харолд . Среќа ја имам читано инаку ќе се порезилев таму и во август ќе требаше да идам пак
Тиа е поема, составена од четири дела.Странствувањето на Чајлд Харолд“ е роман без заплет, драма без дејствие. Чајлд Харолд патува поради патување. WTF?

Ana.Naumovska

Полноправен Член
7 јуни 2012
70
12
8
31

Ana.Naumovska

Полноправен Член
7 јуни 2012
70
12
8
31
Леле луѓе немам состав...Шо ќе прам...Ако има некој нека кажи...

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
уште немам ни јас. по се изгледа дека ко по обично ке мавам фристајл на тесто ...па можи така е и подобро оти досега никогаш не сум учел за писмена, секогаш сум г осмислувал текстот дирекно на тестот ..
како ида е јас утре си носам ракија на школо за концентрација ..

• Ми се допаѓа
Реакции: Ana.Naumovska and PROteza

PROteza

Староседелец
8 јуни 2012
9
11
603
абе па ни јас немам состав неможеш ни да имаш ако не ја знаеш темата.. научи за романтизам све, и ке знаеш од прилика што да пишуваш... друго нема што да падне тоа е... + ке ја видиш “слободната тема’’ може ќе ти биде полесна за пишување...:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady* and Ana.Naumovska