Клонирање

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Еве уште едно прашање (од филозофска точка да го разгледаме)

Што мислите за клонирањето? Треба ли да се направи? Што ќе се случи со луѓето кои се клонови, или кои ќе сретнат свој клон? Како тоа ќе се одрази психолошки врз, да речеме семејството на некој починат?

Треба ли да се испитуваат и вршат клонирања, или е ова уште едно плеткање во работите на Создателот?

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
А зошто клонирањето мора да биде врз луѓе? Еве нека биде клонирање на храна. Така цела планета би била нахранета и нема да има гладници. Но проблемот е во алчноста на луѓето. Јас ги подржувам многу овие истражувања, како и сите поврзани со генетиката.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and parvati

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
А зошто клонирањето мора да биде врз луѓе? Еве нека биде клонирање на храна. Така цела планета би била нахранета и нема да има гладници. Но проблемот е во алчноста на луѓето. Јас ги подржувам многу овие истражувања, како и сите поврзани со генетиката.

Еве нека биде општо за клонирањето,во зависност како ке се води дебатата.Само сакав нешто како за почеток да напишам во воведот.
Лугето се алчни,да...ама такви времиња дојдоа.

И јас сум против клонирање,ако сите имаме свои двојници ке настане хаос во светот.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Еве нека биде општо за клонирањето,во зависност како ке се води дебатата.Само сакав нешто како за почеток да напишам во воведот.
Лугето се алчни,да...ама такви времиња дојдоа.

И јас сум против клонирање,ако сите имаме свои двојници ке настане хаос во светот.
Е какви времиња дојдоа? Во 1754 (рандом година) да не не биле алчни луѓето? Откако постои платежно средство луѓето се алчни. Но тоа друга тема е веќе.

Јас имам некое претчувство дека повеќето ми се ограничувате тука со моралот. Моралот јас го сметам само како граница, спрега, ништо друго не е. Клонирањето е многу корисна работа ако правилно се искористи.

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Не сум за клонирањето дефинитивно.Значи никој човек не би сакал да има некој како него.
Секој човек е роден да биди еден и уникатен. Никој не би сакал да има или пак да биди
копија на некој друг.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and The Tramp

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Глупост на векот... Интересна работа ама глупости. Јас сум строго против клонирање. Се раѓаме,живееме и умираме. Готово толку. Зошто би создала мој клон кој би продолжил да го живее мојот живот...
Не може да се спречи, ова е време кога современата технологија напредува.

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner