Изгубен паричник

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Дискутабилно е. Ако видам ептен голема сума пари и фацата на човекот по лична карта, ќе размислам. Ако го глеам испиен, тажен поглед, апла ќе се види дека е сиромашен и парите му се за нешто ептен итно.
Пак ќе размислам ипак такви сме за пари. У никој случај не го носам у станица пошо тие таму да си ги поделат парите- не.
Е сеа ако се работи за 500 евра ќе ги зеам јеби га :).

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Дискутабилно е. Ако видам ептен голема сума пари и фацата на човекот по лична карта, ќе размислам. Ако го глеам испиен, тажен поглед, апла ќе се види дека е сиромашен и парите му се за нешто ептен итно.
Пак ќе размислам ипак такви сме за пари. У никој случај не го носам у станица пошо тие таму да си ги поделат парите- не.
Мислиш дека 500 евра се мала сума за просечен македонски граѓанин?:)

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Или мислиш дека од сликата на личната карта ќе процениш за каков човек станува збор? Јас не мислам така. Повеќето луѓе не личат на себе на личните карти. На пр. јас. Излезена сум како некоја ретардирана, така да ако некој најде мој паричник (не дај Боже да изгубам) тешко дека ќе ми ги врати парите кога ќе ме види каква сум на личната карта.
Ако е некој со тажен поглед не значи дека човекот е тажен или сл.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and LadyInPink

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Искрено тешко дека денешно време ке најдеш паричник полн со пари... живееме во време каде скоро сите трансакции се вршат електронски, секој поединец си има најмалце 3 платжни картици и најмногу 1000 ден во паричникот ! Никој не е глуп да носи поголема сума на кеш со него ! така да ако најдам паричник полн со платежни картици и 1000-2000 ден во него, ке пробам да го најдам сопственикот ! А доколку налетам на паричник полн со пари - не верувам дека ке помислам да ги вратам ... се уште не ме викаат светец :D
Кога ја прочитав темава мојот одговор беше идентичен со на другаров...Се согласувам 100% со тебе :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini and 4FUN

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Ако се има шанса да се најде сопственикот би го вратила. Но...
Сигурна сум дека ако некој нашол новчаник загубен од мене нема да го врати. Кога ќе размислам подобро, ако најдам новчаник одма одам на Шопинг.
А сум нашла новчаници ама празни... -.-
Ако е празен би го вратила ради документите, а ако има пари зае*и враќање х)
Иначе еве еден виц:
Двајца цигани оделе по пат и виделе пара. Едниот му вика на другиот:
-Ене 50 евра оди земи ги.
Оди циганот, ја зема парата, ја кине и ја фрла. Зачуден другиот прашува зошто ја фрлил а овај одговара?
-Брат, фалсификат беше со две нули :D

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Ако најдам паричник, а внатре да ги има документите би го побарала сопственикот и би ги вратила парите..
шо знам можеби тоа му се последните пари шо ги имал.. жално е ја да ги трошам за глупости,а некој за тие пари е работил..нему стварно му требаат.

• Ми се допаѓа
Реакции: NEPOBEDLIV

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Зависи чиј паричник..ако внатре најдам лична карта од постар човек или незнам со малце пари би глеал да го вратам..али ако си најдам со прилично пари би го зел нормално и не би ги искористил тоа кредитни картички и такви работи доста ми е кешот :rofl

NEPOBEDLIV

Истакнат Член
5 март 2012
288
412
63
Епааааа.... ќе се молам да нема никакви документи туку само пари .... ииии, да....нема да го вратам.Проклет нека сум ! (worried)