Луцидно сонување

Eva

Староседелец
19 февруари 2012
107
100
1,043
Мене ми е многу глупо ова, прочитав дека сте како "будни" во сонот и контролирате. Ова нема врска (shake) затоа што секако кога нешто сакаме да ни се оствари или сме опседнати со нешто или некого ние сами си го прајме сонот...Значи ова за мене е чиста глупост.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee

Marinna

Староседелец
13 април 2012
119
160
1,043
Мене ми е многу глупо ова, прочитав дека сте како "будни" во сонот и контролирате. Ова нема врска (shake) затоа што секако кога нешто сакаме да ни се оствари или сме опседнати со нешто или некого ние сами си го прајме сонот...Значи ова за мене е чиста глупост.
Немат врска и мене ми се имат ваков сон случено и јас верувам... Ама ти ако во нешто не веруваш тоа тебе никогаш нема да ти се случи.....!!

• Ми се допаѓа

Eva

Староседелец
19 февруари 2012
107
100
1,043
Немат врска и мене ми се имат ваков сон случено и јас верувам... Ама ти ако во нешто не веруваш тоа тебе никогаш нема да ти се случи.....!!
Види вака ова е само еден "пронајдок". Јас верувам во многу работи. Ми се имет случено вакви сништа ако веќе зборвиме за луцидни. Ама нема врска ова е исто ко со обичните сништа. Потсвесно се се случвит. Иначе вервам во многу работи и ми се случвет. Ама ова е чиста глупост. (shake)

• Ми се допаѓа

Marinna

Староседелец
13 април 2012
119
160
1,043
Види вака ова е само еден "пронајдок". Јас верувам во многу работи. Ми се имет случено вакви сништа ако веќе зборвиме за луцидни. Ама нема врска ова е исто ко со обичните сништа. Потсвесно се се случвит. Иначе вервам во многу работи и ми се случвет. Ама ова е чиста глупост. (shake)
Абе нормално дека ти ако не веруваш во ова јас нема да те терам ама за мене ова не се глупости и нешто што никогаш не би помислил дека ќе го направиш или нешто долго што си посакувал барем во сон може да ти се оствари исто како да си проживеал нешто што го сакаш .........

• Ми се допаѓа

Eva

Староседелец
19 февруари 2012
107
100
1,043
И шо дека во сон ти се оствари? Пак не е вистина. Океј то е твое верување ама ова е исто ко и обичните сништа. Она што го сакаш или сакаш да го направиш ќе го направиш во соништата. Немат ништо магично овде. Луѓево ако почнат да верват во се и сешто еххе сега ќе бевме.....:frantic Ова не е ништо.

• Ми се допаѓа

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
eva чекај малку си ги измешала работите ти колку шо гледам ..Како шо кажа сите сонови доаѓаат до потсвеста и ако на нештодоволно мислиш тоа и ке ти се исполни во сон ... ама луциде нсон не ззначи тоа. Луцидните сонови се реални. И ти в отие сонови контролираш се. апсолутно се. Секој карактер в осонот, секој збор, буквално се и ти тоа не го доживуваш како сон туку како реалност и кога ке се разбудиш од таков сон си збунет зашто не нзаеш шо е вистинска реалност а шо беше таа луцидна реалност...

Eva

Староседелец
19 февруари 2012
107
100
1,043
Ми се има случено мене такво нешто ама пак некако е глупо. Сеуште го сметам како обичен тип на сон.

• Ми се допаѓа

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Ако е обичен сон зошто тогаш сите сонови не се такви туку има сонови кога знаеш дека сонуваш и има сонови кога тоа што го сонуваш мислиш дека е реалност ..?

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee and Eva

Eva

Староседелец
19 февруари 2012
107
100
1,043
Незнам ајде како и да е :D Секој свое мислење.

• Ми се допаѓа