Меѓународен ден на трудот - 1ви Мај

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Или Скребатно, или Галичица, биче жустро, скара, пиво, музика ин лајв. Кога ќе фати тој гитаритсот тарарарараумм со цврсто Ге, па тој хармоникашот тириририри на тие типките, уф не знам дели ќе не дружит виолинистот, а јас кога ќе се раздерам во тие планините има мечките да ги разбудам, женските можат терца да држат да помогнат во ритуалот за будење на животните од зимскиот сон. Скарата и не е толку битна, ама мезето и пивото се превентивни за добар провод. После тоа се, има да се запали лулето на мирот уффффффффф која релаксација.
За понатамошно инфо ќе навратам пак на темава на 2ри. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Јас, искрено на први Мај повеќе сакам да испешачам на поголеми километри отколку онака, ама ретко се согласуват со мене, другите сакаат да одмарат, а не дека се ногу измориле од работење :D
.. те и овај Мај ќе бидеме на викендица, на планина, негде пола пат од Пониква со друштво, 2 дена ќе сме таму :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Јас на кајсија. :|

Мене у главно ме нервираат овие контрадикторни дембелски ствари.
Славиме Ден на трудот, истегнати под некоја ладовина, додека золва ти пафта над ражничите, а пивцето се лади во реката.
Озбилно? :^)

Ко да нема друг ден да си се собереш со блиски луѓе на пикник, баш на овој ден сите се понесени и прават гужва ко у 16 саат на раскрсница у Пекинг.
А нередот кој го оставаат после нив, дополнително ја велича општата култура на оваа радничка класа.
Како и да е, со дечко ми се договоривме да пешачиме до Водно...да го искористиме убавото и слободно заедничко време.

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Јас најверојатно дома. Или пошто е ден на трудот може до нива да појдам компирите да ги посадам. (happy)

Дома, ќе се трујам со кафиња, ќе читам некоја книга по 100ти пат или ќе учам за државната (smoke).
И така. Убаво да си поминете утре. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and VULKAN-PEPEL

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Невработен сум, ама сепак ќе го славам денот на трудот. :D
Иначе утре ќе одам на еден манастир во Прилепец (прилепско село) со друштво. Во план ми беше да одам во Солун преку една туристичка агенција, ама не ми се оствати тоа пошо повеќето од друштвото сакале за 1 мај да одат во природа.. Тоа е. :)