Љубовни проблеми

LaLoca

Нов член
15 април 2012
3
1
3
39
Ако можам да кажам дека е тоа запознавање, ама сепак повторно Фејсбукот ја заврши работата.
Ме имаше "адднато", не знаев за него до тогаш, меѓутоа имавме многу заеднички пријатели и го прифатив. По некое време почна по активно да ми лајкнува статуси, слики и слично, но не му оддавав големо значење на тоа. Се додека не видов дека ме "poke-nal". Од тогаш работите почнаа да се менуваат. Се боцкавме, месец и пол, можеби и повеќе, меѓутоа ми беше чудно што сеуште ми немаше пишано, ништо слично. Размислував дека можеби јас треба тоа да го направам, но сепак он го направи. Така почнавме да збориме, се почесто и почесто. Почнуваат да ми се менуваат чуствата кон него. Сакам да го запознаам лично. Како да постапам? Треба ли јас да ја почнам темата да излеземе на кафе или да чекам како машко тој тоа да го направи?

П.С. Исто така, дознав дека и моја блиска другарка се знае лично со него. Помислував преку нејзе некако да се упознаеме, но никако да смислам како. Се плашам да не погрешам :frown

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Според мене чекај он како машко да те покани ;)

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Ако можам да кажам дека е тоа запознавање, ама сепак повторно Фејсбукот ја заврши работата.
Ме имаше "адднато", не знаев за него до тогаш, меѓутоа имавме многу заеднички пријатели и го прифатив. По некое време почна по активно да ми лајкнува статуси, слики и слично, но не му оддавав големо значење на тоа. Се додека не видов дека ме "poke-nal". Од тогаш работите почнаа да се менуваат. Се боцкавме, месец и пол, можеби и повеќе, меѓутоа ми беше чудно што сеуште ми немаше пишано, ништо слично. Размислував дека можеби јас треба тоа да го направам, но сепак он го направи. Така почнавме да збориме, се почесто и почесто. Почнуваат да ми се менуваат чуствата кон него. Сакам да го запознаам лично. Како да постапам? Треба ли јас да ја почнам темата да излеземе на кафе или да чекам како машко тој тоа да го направи?

П.С. Исто така, дознав дека и моја блиска другарка се знае лично со него. Помислував преку нејзе некако да се упознаеме, но никако да смислам како. Се плашам да не погрешам :frown
бидејќи имаш прашања, ти го преместив мислењето во Љубовни проблеми.
се надевам дека не ти пречи :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Бреее шо напредна генерација сме, poke, chat, like...

Добро ај женско си па ти се прашта (да беше машко ќе те сметав за мекуш).
Инаку сеа што треба да праиш е малку реално да пушташ водичка. Значи заеби лајкови poke и такви ствари. Второ, ако закаже средба вкни си другар/ка барем да те допрати до таму - не знаеш со кого си имаш работа.
На крај краева ако не може да чекаш, викај. Денешнава копиљана ивака и онака е толку ослабена шо нема ни муда да ја викне цурата на кафе.

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина

Едноставно е. Пиши му уз муабет ми се пие кафе и види му реакција. Ако ти пише па стани напрај си, кажи му дека не ти е филм да пиеш сама, поубаво е во друштво.
Индиректно го викаш, ако не одговори позитивно твое его нема да е чепнато.

zvoncica

Нов член
21 април 2012
3
0
1
35
Nie se zapoznavme na fb, bevme zaedno se skaravme ama ja uste go sakam.. sakam da bidam so nego mu kazav ali on se napraj kako nisto da ne sum kazala, da se obidam povtorno ili?? :(

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Nie se zapoznavme na fb, bevme zaedno se skaravme ama ja uste go sakam.. sakam da bidam so nego mu kazav ali on se napraj kako nisto da ne sum kazala, da se obidam povtorno ili?? :(
Земи една гитара и оди испејму една серенада под прозор:
Тивко свирам за да можеш
да ме чуеш само ти,
колку љубам ќе ти кажат
мојте звучни акорди.
Ако не опалит и ова значи воопшто не те сакат, откажи се.

• Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood