Атеизам (генерална дискусија)

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
прашање до 4FUN (го продолжуваме муабето од темата за вонземјаните) како ке докажиш пријателе дека господ навистина постои идека еволуцијата воопшто не се случила...?
дај ми доказ дека адам и ева постоеле и дека ние сме нивни потомци...
баш ме интересира одговор и мене на ова прашање :)

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
за адам и ева ... вака сега, замисли да престанеме да се множиме, сите луге што се на земјава да чекаме да остарат и да им дојде крај ... кога ке нема веке ни едно човечко суштество, што мислиш ? дека некој од мајмуните пак ке станат луге и пак ке има луге на светов ? Нема да биде така ... имало доста истражувања и проучувања и донесено е заклучок дека ни еден мајмун, колку и да е приморан на човечкиот свет, нема после не знам колку генерации оплодувања да стане човек !
затоа господ после создавањето на светот, после создавањето на животните, на крајот го создал и адам - (затоа што животните неможат да ја обработуваат земјината површина и да содаваат животински свет) после адам, увидел дека сам неможе да се размножува, па од неговото ребро ја создал и ева ! и генерации генерации се создавале, живееле и стигнале до нас - кој сега седиме на електронски машини и сакаме да демантираме дека тоа не е вистина, туку дека ние сме мајмуни или вонземјани ...

земјата не дала, земјата не храни ... земјата не зема ( ова ти се зборови на библијата - најчитаната книга во светот)

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and Bum-Bum

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
прво финтата окулу еволуцијата не е после 100-200 оплодувања од два мајмуни да се роди човек туку еволуцијата е менување на особините на суштеството да речам. пример , мајмуните живееле на дрва и биле свиткани па поминале стотици години па почнале да ги исправуваат раце , па потоа поминале уште милиони години па почнале да се исправуваат па се до оној момент кога веќе оделе скрос исправено... за ова има докази колку шо скаш но она ти шо го споменуваш е само приказна за мене ( зашто немаш докази) ако не ми верваш на ова моето погоре кажаното ти препорачувам да ја корситиш таа т воја електронска машина и да побараш на гугл за хомо сапиенс , за неандерталците , за австралопитекус и за куп други... побарај и сам ке се увереиш колку докази има аз еволуција додека за создавањето на адам и ева има само приказни нема ниту еден доказ..
ако нешто го пишува во книга не знач идека е точно пример, ако си ја читал угурсус од Сашко Тасевски там усе вели дека туше тинкачот е лидер на ал каеда и дека тој ги извршил нападите на 11 септември ..

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
за адам и ева ... вака сега, замисли да престанеме да се множиме, сите луге што се на земјава да чекаме да остарат и да им дојде крај ... кога ке нема веке ни едно човечко суштество, што мислиш ? дека некој од мајмуните пак ке станат луге и пак ке има луге на светов ? Нема да биде така ... имало доста истражувања и проучувања и донесено е заклучок дека ни еден мајмун, колку и да е приморан на човечкиот свет, нема после не знам колку генерации оплодувања да стане човек !
затоа господ после создавањето на светот, после создавањето на животните, на крајот го создал и адам - (затоа што животните неможат да ја обработуваат земјината површина и да содаваат животински свет) после адам, увидел дека сам неможе да се размножува, па од неговото ребро ја создал и ева ! и генерации генерации се создавале, живееле и стигнале до нас - кој сега седиме на електронски машини и сакаме да демантираме дека тоа не е вистина, туку дека ние сме мајмуни или вонземјани ...

земјата не дала, земјата не храни ... земјата не зема ( ова ти се зборови на библијата - најчитаната книга во светот)
има докази дека човекот настанал од мајнум
ако нема докази тогаш зошто на учениците му даваат биологија да учат за тоа ??
а нема никакви докази дека настанал од Адам и Ева
+ ти се веруе дека маштите сме од кал направени а женските од ребро ??...шо мислам дека нема логика
пробај напрај еве од глина човек детално како шо пишуе
и ако сме сознадени од Адам и Ева
тогаш ние сме создадени од Инцести...да појаснам ИНЦЕСТ ( ретардиран човек ) наскратено
и тебе ти се веруе дека сме од ретардирани личности настанати ????

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
години наназад има доста мајмуни во џунгата кој живеат , се оплодуваат и се абсорбираат на овој свет ... се уште ни еден не излегол од таму како човек ( осве Могли, ама тоа е приказна која лугето го оставиле како човечко суштество во џунглата)
се уште ни еден мајмун не иде исправено, се уште не знаат ни оган да запалат ... или може мајмуните од тоа време биле попаметни ?

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and melpomena

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
има докази дека човекот настанал од мајнум
ако нема докази тогаш зошто на учениците му даваат биологија да учат за тоа ??
а нема никакви докази дека настанал од Адам и Ева
+ ти се веруе дека маштите сме од кал направени а женските од ребро ??...шо мислам дека нема логика
пробај напрај еве од глина човек детално како шо пишуе
и ако сме сознадени од Адам и Ева
тогаш ние сме создадени од Инцести...да појаснам ИНЦЕСТ ( ретардиран човек ) наскратено
и тебе ти се веруе дека сме од ретардирани личности настанати ????

брат, абе наместо да пуцаш желки :D , земи читни си ја библијата ... многу работи ке ти станат појасни ...
не ме терај сега јас да ти ја раскажувам ...

• Ми се допаѓа

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
брат, абе наместо да пуцаш желки :D , земи читни си ја библијата ... многу работи ке ти станат појасни ...
не ме терај сега јас да ти ја раскажувам ...
брат пуцам желки и ја иам читано
затоа и коментирам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
брат пуцам желки и ја иам читано
затоа и коментирам :)
Да не се лажеме да ја имаше прочитано ке го увидеше и сватеше тоа на онаков начин на кој и е....Сетоа ова што го зборуваш ти е од научници на новото време комунизам кога сакало целосно да се искорени од употреба верувањето во господ и 90 % од народот биле атеисти....Да земеш книги од богословски факултет ке ти биде се јасно и докази и постоење и се :D

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
години наназад има доста мајмуни во џунгата кој живеат , се оплодуваат и се абсорбираат на овој свет ... се уште ни еден не излегол од таму како човек ( осве Могли, ама тоа е приказна која лугето го оставиле како човечко суштество во џунглата)
се уште ни еден мајмун не иде исправено, се уште не знаат ни оган да запалат ... или може мајмуните од тоа време биле попаметни ?
зборувам за милиони и милиони години еволуција... инаку освен библијата да ј ми еден сврст доказ дека потекнуваме од адам и ева? само тоа ти го барам .,..

• Ми се допаѓа

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
Да не се лажеме да ја имаше прочитано ке го увидеше и сватеше тоа на онаков начин на кој и е....Сетоа ова што го зборуваш ти е од научници на новото време комунизам кога сакало целосно да се искорени од употреба верувањето во господ и 90 % од народот биле атеисти....Да земеш книги од богословски факултет ке ти биде се јасно и докази и постоење и се :D
глеј вака немам причина да лажам
пошто сакав да дознаам повеке за да зборувам и ја прочитав :)
а ваше е дали ќе верувате или не само сакам да ми одговорете
Дали верувате дека сме настанати од Инцести ???
зборувам за милиони и милиони години еволуција... инаку освен библијата да ј ми еден сврст доказ дека потекнуваме од адам и ева? само тоа ти го барам .,..

Да и на прашањево не одговоривте :)