Марихуана - да или не?

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
13184613761a58f5_l.jpg

Сликата е избришана од модератор.

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
искрено ни јас незнам дали би требало да се легализира, у холандија си пушат на улица, по кафичи, има кафичи кај што несмееш да запалиш цигара ама ганџа можеш :))) Од една страна поинтересно е вака, кога се криеш, башка и во една Америка не е легализирана ама затоа таму секој втор лежи ради марихуана, што не е случај кај нас, не се замараат толку за кај нас, само за шверц и ептен ако си напраен партали и налеташ на алфи малфи :D Али па од друга страна зашто бе да неможе и кај нас така да се шета ко со цигара у рака, јас на пример не пушам цигари, ама кога пијам кафе зашо бе да неможам да пафнам еден фиш онака, на раат :p :)))

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Глеам повеќето оставате коментари и слики дека марихуаната е лек против рак. Дали некој од вас всушност знае како марихуаната лекува рак (јас дури и не би го нарекол тоа лекување, ама ајде) и каков рак точно лекува?

Онтопик: Јас ги презирам сите „законски“ ограничувања од било што, од проста причина што и да е забрането ако сакам јас ќе се надувам или ќе направам тоа што сум намислил. И убиствата се забранети ама се случуваат. Заклучок, законите се апсурд на цивилизацијата. Не може бе да забраниш тревка. Тоа е исто како да забраниш да се одгледува жалфија затоа што можеш да се отруеш од неа или да забраниш да се чуваат кучиња затоа што може некого да убијат. Апсурдно е. Забрането е и алкохол да се точи на лица под 18 год. ама не глеам да се практикува тоа. Јас велам дека не треба ништо да забрануваат туку да ги остават луѓето да си живеат живот како што сакаат. Ако некој сака да си мотка фасуљ секое сабајле нека си мотка, ако сака да се качи на врвот на Ајфеловата и да стои на една нога нека се качи. Не ми е јасно зошто сите потклекнуваат врз тие шаблони кои ги налагаат модерниве општества, а ги гледаш брате сите револуционери ќе станат и велат дека живеат слободен живот. Ебате слободата коа не можеш ни обична тревка да засадиш без да одговараш за тоа и да објаснуваш зошто си ја засадил.

• Ми се допаѓа
Реакции: Succubus

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Против. Глупост измислена за нестабилни и не-самоконтролирачки карактери.

Не е измислена, појавена е од природата... како секој цвет, како секое овошје, како секое растение што секојдневно го конзумираш во кујната ... Алкохолот е измислен, а не овој shit !!! Нема да ти се верува кој се фаци од нашата јавност конзумирале - конзумираат ( зарем те се нестабилни и не-самоконтролирачки карактери) ? Не е целта само да искоментираш нешто што нема врска со ништо ... земи прочитај, сурфај, научи нешто, па после коментирај ... ако не ти се учи во врска со оваа тема, тогаш прескокни ја, а не глупости да пишуваме !!! ;)

Јас сум против легализација (happy) lol

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Не е измислена, појавена е од природата... како секој цвет, како секое овошје, како секое растение што секојдневно го конзумираш во кујната ... Алкохолот е измислен, а не овој shit !!! Нема да ти се верува кој се фаци од нашата јавност конзумирале - конзумираат ( зарем те се нестабилни и не-самоконтролирачки карактери) ? Не е целта само да искоментираш нешто што нема врска со ништо ... земи прочитај, сурфај, научи нешто, па после коментирај ... ако не ти се учи во врска со оваа тема, тогаш прескокни ја, а не глупости да пишуваме !!! ;)

Јас сум против легализација (happy) lol

Збориме за неговите ефекти, разграничи некои поими.И да се. Ако не си кадарен да се опуштиш и да уживаш без било какви помагала си токму таков. иди земи прочитај сурфај научи нешто па после коментирај.... (hug)

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Збориме за неговите ефекти, разграничи некои поими.И да се. Ако не си кадарен да се опуштиш и да уживаш без било какви помагала си токму таков. иди земи прочитај сурфај научи нешто па после коментирај.... (hug)

јас никогаш не коментирам и не учествувам во дебата ако немам лично искуство ... (happy)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
ваков тип на искуство - не, фала :giggle

не си авантуристка, приметив :D јас сум човек што сака многу работи да ги искуси сам, а не да слуша за други искуства ! :p
не би сакал тука да се распишувам сега, ако сакаш да частиш кафе :) доста би ти објаснил во врска со оваа тема, нема да те убедам да пробаш... баш напротив - ке поминеш 2h во добро друштво и смеење до солзи е гарантирано :place (happy)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
не си авантуристка, приметив :D јас сум човек што сака многу работи да ги искуси сам, а не да слуша за други искуства ! :p
не би сакал тука да се распишувам сега, ако сакаш да частиш кафе :) доста би ти објаснил во врска со оваа тема, нема да те убедам да пробаш... баш напротив - ке поминеш 2h во добро друштво и смеење до солзи е гарантирано :place (happy)
не сакам да одам офф-топик ама ај се надевам ќе ми прогледаат низ прсти :) Ако не сакам да пробам марихуана не значи дека не сум авантурист.. едноставно не ме привлекува и тоа е тоа :) а за кафе , нема проблем

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN