Телема

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
@Abraxas , колку ли бил на врвот од трпението штом Кроули го коментирал ова кон аспиранти кои само дебатирале сенешто за да им го каже ова...
“When people begin to argue about things instead of doing them, they become absolutely impossible.”

А тогаш немало форуми вакви и никој не се заморувал со ствари кои не биле наменети за него
Можеби форуми немало, но вакви луѓе секогаш имало. Суета е во прашање овде ништо друго. Дури ќе исценираат и навреденост како изговор да немора да се справат со аргументите со кои ги соочуваш.

-alf-

Староседелец
28 август 2015
346
158
1,053
93
Хепта, дај среди си го блогот малку.Ако веќе пушташ реклама барем линковите проверувај ги дали сеуште се во функција.
Ако немаш доволно време , препушти им на помладите.Срамота!!

Книги кои се преведени на македонски јазик и се достапни за македонската јавност, може да ги видите тука и достапни се преку нет тука.

Не се достапни ниту таму ниту таму.

Бреее еднаш човек ќе изрази желба и одма ....проблем.:banghead

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Тоа е знак дека не треба да се заморуваш со Телема можеби :)

Се менуваат страниците затоа така... наскоро ќе се среди. А и ако сакаш книга, @Abraxas можеби ќе те спаси од + маржа ако ја купуваш од книжара :)
Дури и kupikniga.mk е променета, затоа води кон непозната страница ....

П.С. Ги имаш книгите на мојот блог, тука. И овој линк е на врвот на страницата, за да не биде муабетот: кај да барам книгите! :)
И на kupikniga.mk, во Search полето само напиши Кроули и voila или ете тука ги имаш книгите ... :)

-alf-

Староседелец
28 август 2015
346
158
1,053
93
Тоа е знак дека не треба да се заморуваш со Телема можеби :)

Се менуваат страниците затоа така... наскоро ќе се среди. А и ако сакаш книга, @Abraxas можеби ќе те спаси од + маржа ако ја купуваш од книжара :)
Дури и kupikniga.mk е променета, затоа води кон непозната страница ....

П.С. Ги имаш книгите на мојот блог, тука. И овој линк е на врвот на страницата, за да не биде муабетот: кај да барам книгите! :)
И на kupikniga.mk, во Search полето само напиши Кроули и voila или ете тука ги имаш книгите ... :)
Не бре каков Абракс , тој е во отпишаните.
Пари?? какви пари бре ,ако ми зајмиш ќе ја прочита (чесен Титов пионерски збор):sram

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Не бре каков Абракс , тој е во отпишаните.
Пари?? какви пари бре ,ако ми зајмиш ќе ја прочита (чесен Титов пионерски збор):sram

Ги имаш во Универзитетска библиотека исто така, ги имаш и на нет бесплатно на англиски ...
НЕ мора никој да ти позајмува книги...

-alf-

Староседелец
28 август 2015
346
158
1,053
93
Што не?
Не те разбрав... Не сакаш да ги позајмиш од библиотека, не сакаш да ги купиш бидејќи на некои сигурно ќе сакаш да се навраќаш повеќепати...?
Немам пари да купам..ти не сакаш да ми позајмиш.:(

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Немам пари да купам..ти не сакаш да ми позајмиш.:(
Затоа ти реков ова, ти се протнало, не си го прочитал:

Ги имаш во Универзитетска библиотека исто така, ги имаш и на нет бесплатно на англиски ...
НЕ мора никој да ти позајмува книги...

-alf-

Староседелец
28 август 2015
346
158
1,053
93
Затоа ти реков ова, ти се протнало, не си го прочитал:
Прочитав.
Друго е кога некој упатен ќе ти даде книга.Ете и Абракс ми предложи , па ти одма го искара дека не е за мене .
Ќе ми позајмиш, да не лутам во погрешни текстови?:wavespin
Плисссс:sram